Китайският технологичен гигант Huawei заведе дело в съда в Лисабон

...
Китайският технологичен гигант Huawei заведе дело в съда в Лисабон
Коментари Харесай

Huawei заведе дело в Португалия заради забраната за доставка на 5G оборудване

Китайският софтуерен колос Huawei заведе дело в съда в Лисабон против резолюция на португалския съвет за киберсигурност (CSSC), която на процедура не разрешава на операторите да употребяват съоръжение от компанията във високоскоростни 5G мобилни мрежи . Това оповестиха от Huawei, оповестява " Ройтерс ".

CSSC е съвещателен орган на министър-председателя. Въпреки че резолюция не посочва Huawei непосредствено , компанията го вижда като удар против напъните ѝ да навлезе в 5G пазара в Португалия и да удължи съществуващите 4G платформи.

Европа и Съединени американски щати имат опасения, че китайското присъединяване в сериозна инфраструктура може да компрометира сигурността. Пекин и Huawei обаче ги отхвърлят.
 И Канада се отхвърли от китайско съоръжение за своята 5G мрежа
И Канада се отхвърли от китайско съоръжение за своята 5G мрежа

Решението беше предстоящо

" Huawei Portugal търси отбрана на своите законни ползи и законни права според закона като компания, съответно открита в Португалия ", отговори Huawei на " Ройтерс " на въпрос за правосъдния иск.

Порталът Citius на министерството на правораздаването демонстрира, че делото е заведено в Административния съд на Лисабон на 31 август.

Huawei сподели пред Ройтерс, че се надява съдът да " в профил множеството нарушавания " на нейните права и " забележителното нездравословно влияние върху компанията и нейните сътрудници " от резолюцията.

Държавният секретар по цифровизацията Марио Камполарго, който ръководи CSSC, сподели пред Ройтерс по-рано, че решението през май се основава на самостоятелна, прецизна оценка на сигурността, която следва напътствията на Европейския съюз, и не е ориентирана съответно към китайски снабдители.
 Англия не разрешава съоръжение на Huawei за 5G мрежата от септември
Англия не разрешава съоръжение на Huawei за 5G мрежата от септември

Цялото съоръжение на Huawei ще бъде отстранено до 2027 година

Оценката предизвестява за " висок риск " за сигурността на мрежите, включващи 5G технология " от снабдители, които са със седалище в страна, където държавното управление упражнява надзор, интервенция или напън върху нейните действия в трети страни ".

Той също по този начин цитира опасности, когато страната не е член на Европейски Съюз, НАТО или Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Основните оператори на Португалия, Altice, NOS и Vodafone към този момент са оповестили, че няма да употребяват оборудването на Huawei в главните 5G мрежи.

От португалския съвет за киберсигурност обявиха, че не са били известени за никакви правни дейности и че операторите към този момент създават своите съответни проекти за използване, които да " понижат заканите и рисковете " в сходство с резолюцията. Тези проекти ще бъдат показани на телекомуникационния регулатор ANACOM.
 Съединени американски щати разшириха глобите против Huawei
Съединени американски щати разшириха глобите против Huawei

Министерството на търговията добави 38 филиала на китайската компания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР