Китайският търговски гигант Alibaba осъществи продажба на акции на стойност

...
Китайският търговски гигант Alibaba осъществи продажба на акции на стойност
Коментари Харесай

Alibaba набра $11 милиарда в най-голямото първично предлагане в Хонконг от 2010 г.

Китайският търговски колос Alibaba реализира продажба на акции на стойност 11 милиарда $, съобщи MarketWatch. Въпреки че договорката е с 2 милиарда $ по-ниска от авансово предстоящите 20 милиарда $ и въпреки страната да се намира в сериозен политически безпорядък, компанията въпреки всичко осъществя най-голямото предложение на акции на борсата в Хонконг от 2010 година насам.

Цената, по която тя реализира вторичното предложение на акции, беше 22,50 $ (176 хонконгски долара) за акция, което е с 2,9% по-ниска стойност от тази, при която скъпите книги на компанията се търгуваха при затварянето на търговията в Ню Йорк. Това е по-ниска цена и от оптималната стойност от 188 хонконгски $, реализирана от акциите на компанията.

С осъществената рентабилност, предлагането се подрежда измежду най-значимите в историята на Хонконгската фондова борса. То отстъпва единствено по-късно на застрахователя AIA, който набра 18 милиарда $ през 2010 година Първичното обществено предложение на самата Alibaba от 2014 година, с което тя набра 25 милиарда $, се състоя в Съединени американски щати поради по регулаторни аргументи.

Alibaba има парични запаси от над 30 милиарда $, само че съгласно анализаторите тя към момента употребява инерцията от положителното си показване по време на Деня на необвързаните, на който осъществя продажби от 38,4 милиарда $ - с 26% по-висока стойност от година по-рано. Общите продажби на Alibaba и главния ѝ съперник JD доближиха сумата от 70 милиарда $ на потребителския празник в Китай.

" Alibaba има двустранно преимущество ", разяснява Джаспър Лоулър от London Capital Group. " Тя може да диверсифицира базата си от акционери в подтекста на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай и може да реализира висока цена на акциите си, частично тъй като вложителите в Хонконг са жадни за източници на оптимизъм на фона на митингите. "

Alibaba показаха, че желаят да употребяват приходите от продажбата на акции, с цел да разширят базата си от консуматори, да оказват помощ на бизнесите с " цифровата им промяна " и да продължат да иновират и влагат дълготрайно.

По-рано този месец от Alibaba Group Holding разгласиха чиста облага от 10,15 милиарда $ през третото тримесечие, при доходи от 16,65 милиарда $ за интервала. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР