Китайският строителен предприемач Country Garden Holdings за малко да попадне

...
Китайският строителен предприемач Country Garden Holdings за малко да попадне
Коментари Харесай

Най-големият строителен предприемач в Китай мина на косъм от фалита. Засега

Китайският строителен бизнесмен Country Garden Holdings за малко да попадне в листата на банкрутиралите колоси. В последна сметка обаче съумя да заплати рента по две доларови облигации в границите на гратисен интервал, заяви Bloomberg. В момента китайският заможен пазар е разтресен от рецесия.

Country Garden е и най-задлъжнялата компания за недвижими парцели в Китай и измежду една от най-задлъжнелите в света. Строителят трябваше да заплати общо 22,5 милиона $ рента по двете облигации в границите на гратисен интервал, до 5-6 септември, откакто пропусна първичната дата на падеж на 7 август.

Пропускът на Country Garden при първичния краен период за лихвите в долари предишния месец раздруса пазарите. Компанията не беше пропущала заплащане по локални или задгранични облигации до предишния месец, само че забавянето на търсенето на нови жилища докара по-слаби парични потоци.

" Китайските парцели са добре известна гореща точка и ние не събираме стотинки пред валяците ", сподели Дерек Тей, началник на вложенията в Kamet Capital Partners Pte. " Структурните проблеми, измъчващи китайския бранш на недвижимите парцели, се нуждаят от освен това от ограничения за облекчение. "
 Country Garden или идващият колос в областта на недвижимите парцели в Китай, който може да банкрутира
Кой е идващият колос в областта на недвижимите парцели в Китай, който може да банкрутира

В края на март тази година стана ясно, че китайската строителна компания Country Garden е завършила 2022 година с чиста загуба

Компанията, която има разработки в съвсем всяка провинция в Китай, е най-новият бизнесмен, разтресен от рецесията в промишлеността за недвижими парцели в страната. Неговият годишен доклад демонстрира, че към 60% от плановете му се намират в по този начин наречените градове от равнище 3 и равнище 4, които нормално имат по-малко население и по-слабо търсене на жилища.

Значението на компанията в стопанската система на Китай е огромно. Garden разполага с повече от 3000 жилищни плана в по-малките градове и към 70 000 чиновници. Той просто трябваше да издържи на финансовата рецесия в промишлеността, която докара до рекордни неизпълнения - едно от тях: China Evergrande Group за първи път пропусна заплащания по облигации през 2021 година

Пред колосът стоят още проби. Country Garden регистрира невиждана чиста загуба от 48,9 милиарда юана наскоро. Междувременно към момента е изправен пред над 2 милиарда $ евентуални отговорности до края на тази година.

Повечето китайски строителни бизнесмени, изправени пред проблеми с ликвидността, избират разновидността на преструктуриране.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР