Китайският стартъп Small Sports Car (SSC) започна производството на електрическата

...
Китайският стартъп Small Sports Car (SSC) започна производството на електрическата
Коментари Харесай

Китайска „Lancia Stratos“ е вече в производство - видео

Китайският стартъп Small Sports Car (SSC) стартира производството на електрическата спортна кола SSC SC-01. Външно дребният двуместен електромобил наподобява на именитата рали Lancia Stratos, която се произвеждаше през 70-те години на предишния век. Италианската спортна кола се смята за първата кола в света, в началото основана за присъединяване в рали.

Общата дължина на китаеца е 4105 мм, ширината е 1830 мм, височината е 1160 мм. Размерът на междуосието е 2500 мм. Стандартните гуми са Michelin Pilot Sport Cup 2 с размер 245/40 ZR 18. Диаметърът на вентилираните спирачни дискове е 350 мм. Отпред са инсталирани 6-бутални апарати, откъм гърба - 4-бутални апарати.

Тялото се основава на тръбна рамка, направена от хром-молибденова стомана, върху която са окачени композитните панели на външната облицовка. За да се понижи коефициентът на челно въздушно противодействие и да се усъвършенства аеродинамиката, предното стъкло е извито. Батерията е ситуирана сред осите. Центърът на тежестта е на височина 380 мм, което дава отговор на равнището на спортните коли GT3. Собственото тегло на SC SC-01 е 1370 кг.



Китайският състезателен автомобил се задвижва от електрически мотор с мощ 435 конски сили и оптимален въртящ миг от 560 Нм. В арсенала на модела има състезателен режим с самостоятелна конфигурация. Капацитетът на тяговата батерия не е посочен, само че пробегът е 520 км. От 30 до 80% потенциал, батерията SC SC-01 се зарежда за по-малко от 25 минути.

В Китай продажбите на спортната кола ще стартират тази година. Резервациите към този момент са оповестени. Началната цена е 42 000 $. Според някои отчети стартирането на SC SC-01 ще бъде проведено от BAIC, на която е поверено производството на автомобила Xiaomi SU7. В изгода на тази версия приказва и фактът, че китайският софтуерен колос влага в създаването на спортната кола SSC.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР