Китайският президент Си Дзинпин в изказването си пред икономическия форум

...
Китайският президент Си Дзинпин в изказването си пред икономическия форум
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Надвиснала е опасност от нова студена война

Китайският президент Си Дзинпин в изявлението си пред икономическия конгрес в Давос предизвести световните водачи да не стартират ”нова студена война ”. Той прикани за световно единение в битката с пандемията от ковид.
След като съумя да ограничи значително разпространяването на пандемията в страната, китайският държавен глава счита да нарежда Китай като основен състезател в нов многостранен международен ред, защото Съединени американски щати са мощно ощетени от пандемията.

" Изграждането на дребни клики или започването на нова студена война, отхвърлянето, заканите или заплашването на други... единствено ще тласне света към разделяне ", сподели Си Дзинпин, като добави, че борбата ще докара до " задънена улица ".

Предишната администрация на Съединени американски щати при президента Доналд Тръмп стартира прикрити ходове против Китай. Конфронтацията " постоянно ще вреди на ползите на всяка нация и ще пожертва благосъстоянието на хората ".

Китайският водач удостовери амбициозните обещания на Пекин за климата, а точно да понижи излъчванията на въглерод с 65% до 2030 година и да реализира въглероден неутралитет до 2060 година Това са извънредно значими задължения, защото Китай отделя една четвърт от парниковите газове в света.

" Постигането на тези цели ще изисква голяма упорита работа от страна на Китай. Но ние имаме вяра, че когато са заложени ползите на цялото човечество, Китай би трябвало да направи крачка напред, да предприеме дейности и да свърши работа ", сподели той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР