Китайският посланик у нас н. пр. Джан Хайджоу показа в

...
Китайският посланик у нас н. пр. Джан Хайджоу показа в
Коментари Харесай

Китайският посланик у нас показа какво е времето на връх Шиша Пангма в момента

Китайският дипломат у нас н. прочие Джан Хайджоу сподели в действително време какви са метеорологичните условия на връх Шиша Пангма, където изчезна българският планинар Боян Петров, съобщи БТВ. Дипломатът изкара фотоси на таблета си, на които се вижда каква е ситуацията на 3700 метра от планината.

Самият връх е висок 8027 метра, което значи, че нагоре изискванията стават още по-лоши.

 1
 3 Двама души от екипа на Боян Петров желаят да отпътуват от Катманду и да ревизират още един път две набелязани от въздуха черни точки, за които се допуска, че може да са следи от алпиниста  2  1526275720-tkhtrf
Времето на 3700 метра на връх Шиша Пангма

Посланик Джан Хайджоу съобщи, че китайските спасители са достигнали напълно покрай върха – на височина от 7950 метра, само че времето съществено се е влошило, а видимостта е била по-малко от 1 метър. Заради сигурността си хората от групата са решили да се отдръпват към лагера.

Китайският дипломат също удостовери, че няма да има нанагорнище на върха. В момента съществено се преценя обстановката, с цел да се изготви най-ефективен проект за издирването, означи посланикът. Той не предвижда докога ще продължи издирването, като акцентира, че това зависи от съответната обстановка.

По думите на Джан Хайджоу двама души от екипа на Боян Петров желаят да отпътуват от Катманду и да ревизират още един път две набелязани от въздуха черни точки, за които се допуска, че може да са следи от алпиниста. Посланикът обаче акцентира, че времето в региона е сурово и хората от екипа на Боян надали ще дойдат през днешния ден.

Хайджоу сподели също, че в интервенцията по издирването се е присъединил и най-известният китайски планинар.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР