Китайският първи дипломат Ван И се надява и вярва, че

...
Китайският първи дипломат Ван И се надява и вярва, че
Коментари Харесай

Пекин се надява Германия да подкрепи мирно обединение на Китай и Тайван

Китайският първи посланик Ван И се надява и има вяра, че Германия ще поддържа мирното обединяване на Китай с Тайван. Това заяви Ройтерс, базирайки се на китайското външно министерство.

Ван направи коментара си по време на среща с немския външен министър Аналена Бербок, която е на посещаване в Китай. Той посочи, че Китай в миналото е подкрепял обединяването на Германия.

За да се поддържа стабилността в Тайванския проток, е належащо твърдо да се противопоставим на сепаратистките действия, свързани с независимостта на Тайван. Връщането на Тайван към Китай е значим съставен елемент от интернационалния ред след Втората международна война, посочи Ван И.

Пекин, който твърди, че демократично ръководен Тайван е китайска провинция, в никакъв случай не е изключвал потреблението на мощ, с цел да сложи острова под собствен надзор. Правителството на президента на Тайван Цай Инг-уен отхвърля позицията на Китай, заявявайки, че единствено народът на Тайван може да реши своето бъдеще.

Китай провежда тридневни военни учения от 8 април към Тайван, в това число симулирани прецизни удари с бомбардировачи и ракетни сили, след като Цай се срещна с ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти, вбесявайки Пекин.

Ван И добави, че Китай е подготвен да ускори обмена и връзката с Германия, с цел да усъвършенства взаимното съгласие и да се приготви за нов кръг китайско-германски държавни съвещания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР