Китайският лидер Си Цзинпин призова в сряда да се води

...
Китайският лидер Си Цзинпин призова в сряда да се води
Коментари Харесай

СИ Цзинпин обеща нова ера под ръководството на ККП


Китайският водач Си Цзинпин прикани в сряда да се води битка "с думи и дела", с цел да се резервира престижът на Китайската комунистическа партия. Той разгласи това при откриването на XIX конгрес.

Си Цзинпин даде обещание "нова ера" за "социализмът с китайски характеристики".

"Ние би трябвало (...) да се противопоставим на всяко деяние, което би засегнало ползите на китайския народ или ще отдалечи партията от народа", съобщи Си при откриването на конгреса. Очаква се той да получи нов петгодишен мандат отпред на втората международна икономическа мощ.

"Ако нашата партия съумява да сплоти и води народа (...) ние ще можем да се надигнем пред големи опасности, ще можем да преодолеем обстоятелствата", съобщи той като заключи по този начин битката на режима против бедността и корупцията.

Китайският режим доста ускори репресиите на гражданското общество от идването на власт на Си през 2012 година, като задържа юристи и дисиденти и управлява от ден на ден интернет.

Пред към 2330 делегати в импозантния и позлатен Дворец на народите на площад "Тянянмън" в Пекин, Си Цзинпин посочи "дълбоката и комплицирана еволюция", засягаща страната.

За партийните фрагменти "всяка линия на мисли или държание, лимитирана до угаждане на желанията си, до безучастие и отбягване на компликациите, просто е неприемлива", акцентира още той.

Каква ще бъде тази "нова ера"? След като "реши казуса с храненето и обличането на повече от един милиард души", режимът в този момент би трябвало да "посреща потребностите от по-добър живот, освен материално и културно", само че и във връзка с правосъдието","сигурността" и "околната среда", изясни генералният секретар на ККП.

Си Цзинпин, считан за един от най-силните китайски водачи от десетилетия, посочи и резултатите от общоевропейска акция за битка с корупцията в редиците на партията, стартирана малко след встъпването му в служба и в която отпаднаха 1,3 милиона партийци.

Тази акция се "атакува непоколебимо от тигрите до мухите". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР