Китайският лидер Си Дзинпин потърси подкрепа от френския президент Емануел

...
Китайският лидер Си Дзинпин потърси подкрепа от френския президент Емануел
Коментари Харесай

Си Дзинпин потърси подкрепа от Макрон за отношенията с ЕС

Китайският водач Си Дзинпин потърси поддръжка от френския президент Емануел Макрон, с цел да накара Европейски Съюз да продължи с самостоятелната си и дейна политика по отношение на Пекин. Това стана на среща сред двамата по време на форума на Г-20 на остров Бали, предае радио Китай. 

Си Дзинпин уточни, че след години на развиване Китай и Европейски Съюз са формирали мощна икономическа симбиоза. Двете страни би трябвало да разширят двустранната търговия и вложения, да подсигуряват стабилността и плавното действие на индустриалните вериги и веригите на доставки, и да следват интернационалните стопански и търговски правила и ред.  Макрон сподели, че на фона на актуалната нестабилна интернационална обстановка Париж се надява да ускори обмена и разговора на високо равнище с Пекин, както и да задълбочи съдействието в области като стопанската система, търговията, авиацията и гражданската нуклеарна сила. Франция приветства китайските предприятия и е подготвена интензивно да предизвиква разговора и съдействието сред Европейски Съюз и Китай, добави френският президент.

Двете страни обмениха и отзиви по отношение на обстановката в Украйна. Си Дзинпин акцентира, че позицията на Китай е ясна и поредна,  застъпва се за прекратяването на огъня и приканва за мирни договаряния. Международната общественост би трябвало да сътвори условия за това, а Китай ще продължи да играе градивна роля по собствен метод, акцентира китайският водач.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР