Китайският гигант в електронната търговия Alibaba придобива мажоритарен дял в

...
Китайският гигант в електронната търговия Alibaba придобива мажоритарен дял в
Коментари Харесай

Гигант в електронната търговия създава най-добрата логистична мрежа в света

Китайският колос в електронната търговия Alibaba придобива мажоритарен дял в логистичната компания Cainiao Smart Logistics. Компанията на Джак Ма влага 5.3 милиарда юана (807 млн. долара), с цел да усили своя дял в Cainiao до 51%.

Придобиването е част от проектите на Alibaba за построяването на световна логистична мрежа, в която тя ще вложи 100 милиарда юана (15.2 милиарда долара) през идващите 5 години.

Компанията уголемява своята електронна търговия и логистична мрежа в чужбина с бързи обороти, с цел да разнообрази потребителската си база, в това число новооткрити канали за директни продажби в региона на Югоизточна Азия.

Alibaba има смели упоритости - да извършва поръчките в Азия до 24 часа, а тези по света - в границите на 72 часа.

" Нашият ангажимент към Cainiao и спомагателните вложения в логистиката показват уговорката на Alibaba да построи най-ефективната логистична мрежа в Китай и по света ", уточни изпълнителният шеф на Alibaba Даниел Жанг.

Инвестицията е знак и за желанието на компанията да ускори контрола върху пазара на депозиране и доставки в Китай, който е все по-конкурентен поради устрема на компаниите да се възползват от голям брой логистични данни за купувачите в интернет.

По-дългосрочното влагане от 15 милиарда $ ще бъде употребявано за развиването на технологиите за данни на Alibaba и за възстановяване на нейното депозиране и доставка.

Битката за надзор на логистичните мрежи в Китай от време на време основава напрежение сред електронната търговия и компаниите за доставки.

През юни огромната логистична компания SF Holding приключи връзките си с Cainiao, която обезпечава логистична поддръжка непосредствено на най-голямата платформа за електронна търговия на Alibaba Taobao, с претекста, че Alibaba е поискала данни, които не са свързани със съществуващо съглашение за партньорство.

Китайските логистични компании привлякоха милиарди долари от финансови вложители, макар че доста от тях са изправени пред провокации с последните обществени листвания. Акциите им се търгуват на Уолстрийт, само че цената им непрекъснато пада.

Cainiao към този момент няма проекти за първично обществено предложение, съобщи неизвестен източник, непосредствен до Alibaba.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР