Китайските власти затвориха тематичния парк Universal Resort заради нарастване на

...
Китайските власти затвориха тематичния парк Universal Resort заради нарастване на
Коментари Харесай

Китайските власти затвориха Universal Resort заради COVID-19 в Пекин

Китайските управляващи затвориха тематичния парк Universal Resort поради повишаване на броя на инфектираните с COVID-19 в Пекин. За последното денонощие в китайската столица с население 21 милиона поданици са открити 19 симптоматични инфекции и един асимптоматичен случай, написа Военновъздушни сили News.

Политиката на Китай за нулев COVID-19 постанова блокиране на градове и атракции даже и при релативно дребен брой инфекции.

Паркът, който е благосъстоятелност на американския медиен колос Comcast, бе открит през септември 2021 година Той е наложително затворен за гости за повторно през тази година.

Строгите политики за нулев COVID-19 затвориха някои от най-големите градове в Китай, в това число и  Шанхай. Пекин е единственият огромен китайски град, който избегна цялостно блокиране до момента.

Броят на инфектираните обаче нараства след националния празник на Златната седмица по-рано този месец. Някои търговски центрове и жилищни комплекси са затворени от предишния четвъртък, заради внезапното повишаване на заболелите.

По-рано тази година Шанхайският Дисниленд беше затворен за три месеца заради зараза от ковид. Когато бе отворен още веднъж през юни, посетителите му бяха задължени да носят маски и да съблюдават строги ограничавания за обществено разграничаване.

Президентът Си Дзинпин, който си обезпечи исторически трети мандат на власт през уикенда, даде знак, че страната ще продължи да следва прецизния си метод за нулев Коронавирус, даже и ограниченията да оказват напън върху икономическия напредък.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР