Китайските власти в сряда наложиха ограничения за пътуване и забраниха

...
Китайските власти в сряда наложиха ограничения за пътуване и забраниха
Коментари Харесай

Китай блокира 11 млн. души до Пекин заради 19 случая на коронавирус

Китайските управляващи в сряда постановиха ограничавания за пътешестване и не разрешиха събиранията в столицата на провинция Хъбей , която е към Пекин , при последната ескалация на ограниченията за попречване на следващата коронавирусна вълна, оповестява " Ройтерс ".

Провинцията, която влезе във " боен режим " във вторник, съставлява 20 от 23-те нови локално предадени случая на COVID-19, обявени в континентален Китай на 5 януари, повече от общо 19 случая в провинцията през трите предишни дни .

Хъбей също по този начин съставлява 43 от 64 нови асимптоматични случая - пациенти, които са инфектирани с вируса на SARS-CoV-2, само че към момента не демонстрират признаци на COVID-19.

Столицата на Хъбей, Шицзяжуан град с 11 милиона, който заяви за 19 доказани и 41 асимптоматични случая , ускори контрамерките. Ще бъде належащо всички пасажери да показват негативен тест за COVID-19 за нуклеинова киселина през последните 72 часа, преди да се качат на трен или аероплан, се споделя в изказване на интернационалното летище Shijiazhuang Zhengding в сряда.

Градът също по този начин започва всеобщо тестване , затвори главния си автобусен терминал за дълги дистанции, забрани събирането и подреди жилищни комплекси да не позволяват непознати поданици. Доставките на пратки в Шицзяжуан са прекратени за три дни.

Общият брой на новите континентални случаи , в това число случаите от чужбина, е понижен до 32 по отношение на 33 ден по-рано . Страната не регистрира асимптоматичните пациенти като доказани случаи на COVID-19.
 Пекин имунизира хиляди с утвърдената ваксина на Sinopharm
Пекин имунизира хиляди с утвърдената ваксина на Sinopharm

Китай желае да имунизира милиони жители преди всеобщото пътешестване за Нова година

Китай продължава да подхваща нападателни ограничения за попречване на следващата вълна от заболяването, която умъртви 4634 души в Китай и близо 1,9 милиона в международен мащаб.

Властите в Далиан, провинция Ляонин , където през последните дни се оповестява за нови местни инфекции с COVID-19, също не разрешиха на жителите на региони, избрани като приблизително или високорискови за заболяването, да напущат града. На жителите, които не живеят в такива региони е казано да се въздържат от непотребни пътувания отвън Далиан.

Правителствата на провинциите и градовете постоянно ползват композиция от ограничения , в това число всеобщо тестване, затваряне на учебни заведения и ограничение на пътуванията за тези в региони с група от нови пациенти с COVID-19. Китайските митнически чиновници организират рутинни инспекции на вносни артикули , с цел да ревизират за следи от ковид.

В същото време Китай се опита да прекрои информацията за това по кое време и къде е почнала пандемията , като висши чиновници акцентират изследвания, съгласно които заболяването се е появила в голям брой райони . Пекин също отхвърли обвиняванията в непозволено или погрешно ръководство на огнището на COVID-19 в страната.

Във вторник ръководителят на Световната здравна организация ( СЗО) съобщи, че е " доста разочарована ", че Китай към момента не е упълномощил екип от интернационалните специалисти , натоварени да изследват произхода на ковид в страната.

Екипът от 10 души трябваше да потегли при започване на януари , с цел да изследва ранните случаи на ковид. Двама членове към този момент са отпътували, само че от този момент са се върнали или са избрали да отидат в трета страна, разяснява шефът на СЗО за изключителни обстановки Майк Райън.

Китайското външно министерство не отговори на " Ройтерс " за коментар по отношение на невъзможността на екипа на СЗО да влезе в Китай.
 СЗО изпраща специалисти в Китай за следствие произхода на ковид
СЗО изпраща специалисти в Китай за следствие произхода на ковид

Пекин отсрочи достъпа на самостоятелни експерти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР