Китайските власти съобщиха, че успешно са разработили и изпитали хиперзвуков

...
Китайските власти съобщиха, че успешно са разработили и изпитали хиперзвуков
Коментари Харесай

Китай успешно изпита първия си хиперзвуков летателен апарат – достигна 7344 км/ч

Китайските управляващи оповестиха, че сполучливо са създали и изпитали хиперзвуков летателен уред, осведомят локални медии. Китайската корпорация за аерокосмическа просвета и технологии разгласи, че първият изпитателен полет на Xingkong-2 (Starry Sky 2) е извършен през предходната седмица на изпитателен полигон в Северозападната част на Китай. China Daily отбелязва, че пробата е " голям триумф ".

В известието на корпорацията се споделя, че летателният уред е развил скорост над 5,5 маха за повече от 400 секунди, достигайки 6 маха - 7 344 км/ч.
Съединени американски щати изпитваха пробен летателен уред от 2010 до 2013 година, който беше планиран да доближи 6 маха.
Определян като най-бързия аероплан в историята, американският пробен хиперзвуков безпилотен уред HTV-2 доближи скорост от 20 маха или 24 480 км/ч по време на полет през април 2010 година
Най-бързият аероплан с водач на въоръжение е съветски МиГ-25, който доближава оптималната скорост от 3 470 км/ч. Пътнически аероплан Boeing 747-400ER развива скорост от 933 км/ч.
Xingkong-2 има за цел да показва нови аеродинамични технологии.Проектиран е за три години.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР