Китайските власти наложиха глоби за 52.5 млн. юана (8.36 млн.

...
Китайските власти наложиха глоби за 52.5 млн. юана (8.36 млн.
Коментари Харесай

Китай глоби 19 банки заради злоупотреби за $3 милиарда

Китайските управляващи постановиха санкции за 52.5 млн. юана (8.36 млн. долара) на 19 банки в северозападната провинция Шанси и централната провинция Хънан поради измами със заеми на стойност 19 милиарда юана (3 милиарда долара), заяви Reuters.

Това е третото огромно наказване, отсрочено от началото на годината, защото банковият регулатор предприе съществени ограничения против незаконните практики, с цел да в профил финансовия риск.

Престъпниците нелегално са предложили злато с ниска непорочност, с цел да получат заеми от банки, в това число от клонове на огромни държавни кредитори Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) и Postal Savings Bank of China (PSBC).

Разкритията акцентират неналичието на вътрешен надзор и неприятното ръководство на заемите и обезпеченията в участващите банки. " Банките бяха прекомерно захласнати от преследването на мащаба и скоростта на развиване на бизнеса, без да познават клиентите си ", показва регулаторът.

Заради неприятното ръководство на риска и слабата правна инфраструктура китайските банки постоянно стават жертва на така наречен " призрачни обезпечения " - покрития на заемите, които съществуват на хартия, само че при по-внимателна инспекция се оказва, че не попадат в докладите или костват по-малко от предстоящото.

Миналата седмица регулаторът наложи санкция на 12 кредитори след разкриването на противозаконна търговия с банкови сметки за 7.9 милиарда юана (1.25 милиарда долара).

Три клона на PSBC, взели участие в измамата, са санкционирани с 10 млн. юана (1.59 млн. долара), до момента в който 4 клона на ICBC са санкционирани с 6.5 млн. юана (1.03 млн. долара). Наказани са и 104 банкови чиновници, забъркани в злоупотребата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР