Китайските медии съобщават, че Китай е направил важна стъпка в

...
Китайските медии съобщават, че Китай е направил важна стъпка в
Коментари Харесай

Китай успешно извърши първия полет на дрон, захранван само от слънцето

Китайските медии оповестяват, че Китай е направил значима стъпка в създаването на " самодостатъчни " безпилотни летателни апарати със слънчева сила, предопределени за полети на огромна височина, базирайки се на Китайската корпорация за авиационна индустрия (AVIC). QMX50 към този момент е направил първия си полет.

Той е осъществен в град Юйлин в северозападната китайска провинция Шанси, заяви организация Синхуа. Според участниците в опита системите на дрона са работили вярно и полетът е минал и приключил сполучливо 26 минути след излитането.

Безпилотният летателен уред е разработка на Първия авиационен институт AVIC. Това е първият широкомащабен модел, който работи единствено със слънчева сила. Според Синхуа безпилотният аероплан с висока височина и ниска скорост има " извънредно огромно релативно продължение на крилото " - това е и първият модел на БЛА с огромен размер и дизайн с двоен фюзелаж.

Според известия в медиите QMX50 може да извършва задачи единствено със слънчева сила без спомагателни източници на зареждане. Самолетът може да се употребява за въздушно разузнаване, наблюдаване на горски пожари и атмосферата, картографиране и даже като транспондер за връзка. AVIC акцентира, че полетът на QMX50 е единствено основа за по-нататъшна работа по слънчевите дронове, в това число работа по нови композитни материали, източници на сила и ръководство на полета.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР