Китайските автомобилни производители искат да разширят бизнеса си извън страната

...
Китайските автомобилни производители искат да разширят бизнеса си извън страната
Коментари Харесай

Това може да е първата китайска марка, която ще продава електрически коли в Европа

Китайските автомобилни производители желаят да разширят бизнеса си отвън страната от много дълго време. Докато се вижда, че съумяват да навлязат на пазарите в Югоизточна Азия и Африка, те към момента са надалеч от Съединени американски щати и Европа.

Това обаче не стопира компанията Aiways, учредена в Шанхай преди 4 години, да прави опити за нахлуване на остарелия континент. Старт-ъпът има намерение да предложи своя автомобил U5 в Германия, Франция, Швейцария, Норвегия и Холандия през идната пролет. Ако всичко върви по проект, Aiways ще бъде първата китайска марка електрически коли, стъпила на европейския пазар, написа Quartz.

Стратегията на компанията включва прескачане на доставките и предложение на клиентите директни продажби и лизинг. Това ще способства за по-малко разноски и по-лесно справяне с конкуренцията в лицето на стандартните коли.

Колата ще коства по малко от 40 000 евро. Aiways договаря с немската компания за лизингови онлайн заплащания Vehiculu, по думите на вицепрезидента на китайския производител Александър Клосе. Той не е разкрил какъв брой ще коства U5 на лизинг, само че е добавил, че няма да има алтернатива за погашение за по-малко от година.

Срокът за осъществяване на задачата си да влезе в Европа обаче може да се окаже прекомерно къс за Aiways. Заради държавни ограничавания в Китай старт-ъпът е получил лиценз да създава коли неотдавна. Компанията си партнира с различен роден производител Jiangling Motors. Очаква се всеобщото произвеждане на U5 за пазара там да стартира през септември. А това е единствено осем месеца преди решението на компанията да продава модела и в Европа, където стандартите за сигурност за други.

Дори обаче Aiways да успее да се движи съгласно графика, триумфът не е обезпечен. Китайските производители на коли срещат доста компликации в устрема си да стартират да оперират и на пазари от други континенти.

Най-големият производител на електрически коли в Китай BYD е отлагал решението си да влезе в Съединени американски щати най-малко три пъти.

" Какво ще накара европейските консуматори да изберат китайски коли измежду всички останали на пазара? ", споделя Куин Гарсиа, ръководещ шеф на компанията за поддържане на старт-ъпи Autotech Ventures.

С всичките си упоритости за разширение на автомобилната промишленост на открито, Китай е изнесъл единствено към 760 000 коли през предходната година.

Освен това продажбите в страната са спаднали за първи път през последните две десетилетия, което се дължи на свиването на стопанската система. Това обаче дава още по-голяма мотивация на производителите в Китай да търсят външни пазари.

Въпреки спада в продажбите, секторът на електрическите коли продължава да се развива в страната. Предвид и комерсиалната война, наподобява Европа се оказва по удобен пазар за развиване, в сравнение с Съединени американски щати. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР