Китайските автомобилни производители искат да разширят бизнеса си извън страната

...
Китайските автомобилни производители искат да разширят бизнеса си извън страната
Коментари Харесай

Това може да е първата китайска марка, която ще продава електрически коли в Европа

Китайските автомобилни производители желаят да разширят бизнеса си отвън страната от много дълго време. Докато се вижда, че съумяват да навлязат на пазарите в Югоизточна Азия и Африка, те към момента са надалеч от Съединени американски щати и Европа.

Това обаче не стопира компанията Aiways, учредена в Шанхай преди 4 години, да прави опити за нахлуване на остарелия континент. Старт-ъпът има намерение да предложи своя автомобил U5 в Германия, Франция, Швейцария, Норвегия и Холандия през идната пролет. Ако всичко върви по проект, Aiways ще бъде първата китайска марка електрически коли, стъпила на европейския пазар, написа Quartz.

Стратегията на компанията включва прескачане на доставките и предложение на клиентите директни продажби и лизинг. Това ще способства за по-малко разноски и по-лесно справяне с конкуренцията в лицето на стандартните коли.
 Снимка 426769
Източник:

Колата ще коства по малко от 40 000 евро. Aiways договаря с немската компания за лизингови онлайн заплащания Vehiculu, по думите на вицепрезидента на китайския производител Александър Клосе. Той не е разкрил какъв брой ще коства U5 на лизинг, само че е добавил, че няма да има алтернатива за погашение за по-малко от година.

Срокът за осъществяване на задачата си да влезе в Европа обаче може да се окаже прекомерно къс за Aiways. Заради държавни ограничавания в Китай старт-ъпът е получил лиценз да създава коли неотдавна. Компанията си партнира с различен роден производител Jiangling Motors. Очаква се всеобщото произвеждане на U5 за пазара там да стартира през септември. А това е единствено осем месеца преди решението на компанията да продава модела и в Европа, където стандартите за сигурност за други.
 Слабият пазар на коли повлече международната стопанска система
Слабият пазар на коли повлече международната стопанска система

Fitch чака стабилизиране на пазара тази година, само че не и възобновяване

Дори обаче Aiways да успее да се движи съгласно графика, триумфът не е обезпечен. Китайските производители на коли срещат доста компликации в устрема си да стартират да оперират и на пазари от други континенти.

Най-големият производител на електрически коли в Китай BYD е отлагал решението си да влезе в Съединени американски щати най-малко три пъти.
 Снимка 426768
Източник:

" Какво ще накара европейските консуматори да изберат китайски коли измежду всички останали на пазара? ", споделя Куин Гарсиа, ръководещ шеф на компанията за поддържане на старт-ъпи Autotech Ventures.

С всичките си упоритости за разширение на автомобилната промишленост на открито, Китай е изнесъл единствено към 760 000 коли през предходната година.
 Повече от половината от колите в света ще бъдат електрически до 2040-а
Повече от половината от колите в света ще бъдат електрически до 2040-а

Техният дял ще се усили до 57% в идващите 2 десетилетия

Освен това продажбите в страната са спаднали за първи път през последните две десетилетия, което се дължи на свиването на стопанската система. Това обаче дава още по-голяма мотивация на производителите в Китай да търсят външни пазари.

Въпреки спада в продажбите, секторът на електрическите коли продължава да се развива в страната. Предвид и комерсиалната война, наподобява Европа се оказва по удобен пазар за развиване, в сравнение с Съединени американски щати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР