Китайски учени изолираха непознат щам морски бактерии с уникални характеристики,

...
Китайски учени изолираха непознат щам морски бактерии с уникални характеристики,
Коментари Харесай

Учени изолираха непознати морски дълбоководни бактерии

Китайски учени изолираха чужд вариант морски бактерии с неповторими характерности, заяви Юрик алърт. 

За проучването учените от Института по океанология към Китайската академия на науките са събрали проби от седименти от дълбоководен леден извор в океана. Те са симулирали растежа на бактериите от пробите с хранителна среда и антибиотици. Генното секвениране са правили в обособени колонии.

Unique New Species of Marine Bacteria Discovered in Deep-Sea Cold Seep — Researchers have discovered |
— SciTechDaily (@SciTechDaily1)
Сред бактериите учените са разпознали варианта ZRK32, който пораства по-бързо от останалите. Преди това е бил присъединен към рода Poriferisphaera.

Допълнителен разбор посочил, че образецът има генетична аналогия с представители на този жанр, само че има и разлики. Това допуска, че вариантът е нов, неописан до момента тип.  Учените са предложили да го нарекат Poriferisphaera hetertotrophicis.

Новият вариант сполучливо пораства в богата на хранителни субстанции среда и се възпроизвежда посредством пъпкуване. Той също по този начин е включен в цикъла на азота.

New species of marine bacteria isolated from a deep-sea cold seep
— Bioengineer.org (@bioengineerorg)
Наблюденията демонстрират също, че под въздействието на азот под формата на нитрат или амоняк, вариантът стартира да отделя вирус. Този вирус форсира растежа на Poriferisphaera hetertotrophicis и други морски бактерии. Той съществува взаимно с гостоприемника, без да го убива, и форсира азотния метаболизъм в дълбоководните микробни общности.

9000 Feet Deep – Magnetic Bacteria Discovered in Deep-Sea Vents.
— thecosmicreason (@RichardPopperw1)
Азотният цикъл, реализиран от бактериите, е значим развой, при който се освобождава азот за създаване на нуклеинови киселини, аминокиселини и протеини - градивните детайли на живота.

Досега бактериите от рода Poriferisphaera са изолирани от сладки или плитки океански води.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР