Китайски и руски кораби навлязоха в ирански териториални води, за

...
Китайски и руски кораби навлязоха в ирански териториални води, за
Коментари Харесай

Иран посрещна китайски и руски кораби за военни учения


Китайски и съветски кораби навлязоха в ирански териториални води, с цел да вземат участие в взаимни военни учения с Ислямската република, заяви формалната организация „ Ирна “, представена от Агенция Франс Прес.

Тези взаимни извършения би трябвало да " стартират късно на 12 март в северната част на Индийския океан ", разгласи иранският контраадмирал Мостафа Таджодини, на взаимна конференция с командирите на съветските и китайските елементи.

Китай изпрати ракетния унищожител Urumqi, ракетната фрегата Linyi и снабдителния транспортен съд Dongpinghu.

Русия заяви, че отряд кораби от Тихоокеанския флот, отпред с крайцера " Варяг ", е дошъл в пристанището Чабахар, в югоизточната част на Иран.

Началото на ученията съответствува с началото на Рамазана, в миг, когато израелската войска продължава бомбардировките в линията Газа във войната си против палестинската организация Хамас.

Трите страни обясниха, че задачата на маневрите е взаимно да се подсигурява районната сигурност и морската икономическа активност.

Споделяйки общото предпочитание да се опълчват на това, което те дефинират като американска надмощие, те към този момент проведоха взаимни учения в района през март 2023 година

Подкрепяните от Техеран бунтовници хути нарушават морския трафик с набези против кораби от ноември насам, като настояват, че работят в символ на взаимност с палестинците в Газа, където Израел води война с Хамас от 7 октомври. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР