Китайски и британски учени разработват приложение, базирано на изкуствен интелект

...
Китайски и британски учени разработват приложение, базирано на изкуствен интелект
Коментари Харесай

Китайски и британски учени разработват игра в помощ на децата с аутизъм

Китайски и английски учени създават приложение, основано на изкуствен интелект в помощ на децата с аутизъм, предава Радио " Китай ".

Негови основатели са болничното заведение Синхуа към медицинския факултет на шанхайския университет „ Дзяотун " и Кеймбриджкия университет. То е във формата на игра и е предопределено за деца с аутизъм на възраст сред 2 и 4 години. Приложението-игра в интерактивно и употребява технологии за различаване на разположение. Когато детето огледа в лицето маймуната в играта, тя ще реагира с клатене на глава или изплезване на език да вземем за пример. Ако детето спре да я гледа или загуби централизация, маймуната ще изчезне от екрана незабавно, трансформирайки се във фойерверки, с цел да притегли вниманието му.

Според Ли Фей от китайската болница, че интервалът сред втората и четвъртата година при децата с аутизъм е от извънредно значение за развиването на мозъка. Качественото им образование е значима част от лекуването, само че доста фамилии в Китай нямат достъп до него, защото е доста скъпо.

Тази игра ще им помогне да употребяват този златен интервал и да подобрят положението на децата, сподели Ли Фън.

Барбара Сахакян от Кеймбриджкия университет, която е водещ дизайнер на играта, споделя, че черпи ентусиазъм от друга игра за деца с аутизъм, която им оказва помощ да развият обществени умения. Тя е разработчик и на логичен игри и твърди, че те са ефикасни за възстановяване на конгнитивните качества и обсега на внимание на пациентите.

Ли Фън сподели, че към момента има доста работа преди играта да бъде пусната на пазара. „ Трябва да разберем какъв брой постоянно дневно и какъв брой дълго всякога детето би трябвало да играе играта. ", сподели той.

Аутизмът е вродено психическо отклоняване в държанието. Той съставлява нарушаване в развиването, което визира качествата за другарство и отношението към близките. В Китай от този проблем страдат към 10 милиона души, измежду които над 2 милиона са деца, съгласно данните за 2015 година Страната е основала над 1 800 лечебни центъра за деца с аутизъм. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР