Китайски хакери, атакували успешно по-рано тази година имейл платформата на

...
Китайски хакери, атакували успешно по-рано тази година имейл платформата на
Коментари Харесай

Китайски хакери откраднали 60 000 имейла на Държавния департамент при хакерска атака

Китайски хакери, атакували сполучливо по-рано тази година имейл платформата на " Майкрософт ", са съумели да откраднат десетки хиляди имейли от профили на Държавния департамент на Съединени американски щати, сподели пред Ройтерс чиновник на американския Сенат, представена от Българска телеграфна агенция.

Служителят, който е участвал на брифинг на ИТ специалистите на външнополитическото ведомство, сподели, че те са уведмоили американските конгресмени за 60 000 откраднати електронни писма от 10 разнообразни профила на Държавния департамент.

Въпреки че имената на жертвите не били посочени, всички като се изключи една работят по източноазиатското и тихоокеанското направление, сподели служителят.
Служителят, който е помощник в екипа на сен. Ерик Шмит, пожела да остане неизвестен.

През юли американски публични представители разкриха, че в интервала след месец май хакери, свързани с китайската страна, са проникнали в имейл кореспонденцията на профили в към 25 институции, в това число министерството на търговията на Съединени американски щати и Държавния департамент. Мащабът на провалите от хакерската офанзива остава неразбираем.

Американските изказвания, че Китай стои зад офанзивата, обтегнаха още повече така и така напрегнатите двустранни връзки. Пекин отхвърли обвиняванията.

Мащабната хакерска офанзива насочи вниманието и към прекомерно огромната роля, която " Майкрософт " играе в обезпечаването на ИТ услуги за американското държавно управление.
Затова Държавният департамент е почнал да минава към нашарване на доставчиците и възстановяване на отбраната, са споделили на брифинга ИТ специалистите на външнополитическото ведомство.

Хакерите са съумели да компрометират персоналното устройство на компютърен инженер от " Майкрософт ", което след това им е разрешило да обхванат и в имейл кореспонденцията на Държавния департамент, е станало ясно още на брифинга.
" Трябва да подобрим отбраната си против сходен жанр хакерски атаки и прониквания ", е коментирал Шмит след брифинга. " Трябва добре да помислим и дали зависимостта на държавното управление от един-единствен снабдител не е евентуално едва място. "
Засега няма коментар от " Майкрософт " за брифинга в Държавния депртамент. Компанията, която беше подложена на критика за ограниченията си за сигурност след офанзивите, сподели, че зад тях стои хакерска група на име " Сторм-0558 ", която е проникнала в имейл кореспонденцията посредством услугата на " Майкрософт " Outlook.
Засега няма формален коментар от Държавния департамент и сен. Шмит.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР