Китайски бойни самолети симулираха ракетни атаки по американски самолетоносач по

...
Китайски бойни самолети симулираха ракетни атаки по американски самолетоносач по
Коментари Харесай

Китайски бойни самолети симулираха атака по US самолетоносач до Тайван

Китайски бойни самолети симулираха ракетни офанзиви по американски самолетоносач по време на навлизане в зоната за противовъздушна защита на Тайван три дни след встъпването в служба на президента на Съединени американски щати Джо Байдън . Това оповестиха представители на разузнаването на Съединени американски щати и техни съдружници, представени от " Файненшъл таймс ".

Китайската войска изпратила 11 самолета в югозападната част от зоната за противовъздушна защита на Тайван на 23 януари и още 15 самолета в същия регион на идващия ден , оповестиха от Министерството на защитата на Тайван.
 Китай с военни учения в Южнокитайско море на фона на напрежение със Съединени американски щати
Китай с военни учения в Южнокитайско море на фона на напрежение със Съединени американски щати

Само преди няколко дни американски самолетоносач навлезе в противоречивата акватория

Разузнавателните източници обясниха, че бомбардировачите и някои от изтребителите са взели участие във военни учения със преструване на офанзиви по група бойни кораби на Военноморски сили на Съединени американски щати , водена от самолетоносача " Теодор Рузвелт ". Източниците прибавиха, че водачите в бомбардировачи H-6 се чуват да беседват в пилотската кабина , че удостоверяват заповеди за симулиращи набези и стартиране на противокорабни ракети по самолетоносача.

Въпреки че китайски специалисти разясняват, че Пекин няма предпочитание за спор със Съединени американски щати, дейностите на китайската войска принуждават Съединени американски щати да трансформират позицията и тактиката си в Азия.
 Американски самолетоносач с учения в Южнокитайско море
Американски самолетоносач с учения в Южнокитайско море

Водена от самолетоносача " Теодор Рузвелт ", бойната ударна група навлезе в района в събота

Според анализатори Су-30 може да носи противокорабни ракети Kh-31, а бомбардировачите H-6 и изтребителите J-16 могат да носят противокорабни ракети YJ.

Тихоокеанското командване на Съединени американски щати заяви на 23 януари, че водената от " Теодор Рузвелт " бойна група плава в Южнокитайско море.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР