Китайската столица Пекин обяви днес, че ще подложи тестове за

...
Китайската столица Пекин обяви днес, че ще подложи тестове за
Коментари Харесай

Пекин ще тества жителите на двумилионен квартал за COVID-19

Китайската столица Пекин разгласи през днешния ден, че ще подложи проби за ковид живеещите в квартал Фънтай, по-малко от две седмици преди началото на Зимните олимпийски игри, които ще се проведат в града, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30104
През предишния уикенд градът заяви за първи случай на мощно заразния вид Омикрон. Заразеното лице е получило писмо от Канада, върху което са открити следи от ковид. Оттогава бяха открити трийсетина случая, някои от които свързани с вид Делта. Епицентърът на епидемиологичното огнище е в квартала Фънтай, с към 2 милиона поданици. Като превантивна мярка, всички те ще бъдат подложени на проби, оповестиха локалните управляващи след откриването на шест нови случая.

Китайските управляващи ползват тактика за " нулев Ковид " през цялото време на епидемията, като ползват ориентирани ограничавания на напредването и локдауни, целящи да понижат до най-малко новите случаи. Въпреки това се появяват спорадични огнища и страната ускори бдителността си с приближаването на Зимните олимпийски игри, планувани за 4-20 февруари.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30104  6 630 нови случаи на ковид у нас за последното денонощие 6 630 нови случаи на ковид у нас за последното денонощие  Нови данни за пандемията в Италия, Англия и Франция Нови данни за пандемията в Италия, Англия и Франция  Кунчев предвижда бързо нормализиране на обстановката с COVID-19 в края на февруари Кунчев предвижда бързо нормализиране на обстановката с COVID-19 в края на февруари
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР