Китайската сонда кацна на далечната страна на луната със забележително

...
Китайската сонда кацна на далечната страна на луната със забележително
Коментари Харесай

Кацането на обратната страна на Луната е подготовка за скок в дълбокия космос

Китайската сонда кацна на далечната страна на луната със удивително малко фанфари, само че това е героизъм, един великански скок за една нация, която от дълго време се стреми да реализира триумфи в галактическата конкуренция.

Космическите специалисти бързо приветстваха техническото майсторство на Китай в изпращането на сондата Чанъе 4 (Chang’e 4) и споделиха, че въпреки и краткосрочните благоприятни условия за рандеман на минерали да са минимални, дълготрайните преимущества за проучването на космоса са действителни.

„ Китай мисли от десетилетия “, споделя Клайв Нийл, лунен специалист в Университета Нотр Дам. „ Съединени американски щати мислят в границите на президентския мандат. “

Миналата година за първи път Китай изпревари Съединени американски щати по броя на орбиталните изстрелвания, множеството от които за спътници. С приземяването на Луната, Китай в този момент е позициониран като главен кандидат за изследване на космоса, връзки и галактическа търговия.

Посочената цел сложена на роувъра Chang’e 4 е събиране на проби и идентифициране на минералите, които се намират в тази част на Луната.

Космическите анализатори споделят, че човечеството е по-вероятно да открие злато, сребро, иридий и платина на метеорити. Това не изключва напъните за рандеман на скъпи първични материали от Луната в по-далечното бъдеще, които биха могли да служат като лунна станция за гориво до звездите.

Основният детайл на Луната е хелий-3, който към този момент е прекомерно безценен за връщане на Земята. На доктрина, нерадиоактивният изотоп може да се употребява като гориво за идващите генерации галактически кораби, които ще изследват по-дълбокия космос.

„ Представете си шофиране от Ню Йорк до Лос Анджелис без бензиностанции по пътя “, споделя Питър Диамандис, бизнесмен, който основава XPrize, с цел да насърчи развиването на галактически кораби от частния бранш. „ Ако можете да получите горивото от космоса, това понижава разноските. “

Алекс Елири от университета Карлтън сподели, че съкровищата на Луната ще бъдат по-лесни за добиване, тъй като има гравитация и е покрай Земята.

Следващата стъпка е да се върнем на Луната. В Съединени американски щати се води спор дали да се направи непосредствено пилотирано кацане допустимо най-скоро или да се построи лунна база, която лишава повече време. Изглежда администрацията на НАСА се ангажира с втората алтернатива.

„ Други групи хора в Съединени американски щати споделят – ние желаеме да върнем хора там преди Китай, а някои споделят, че към този момент участваме в тази конкуренция “, изяснява Дейвид Тод от компанията за галактически проучвания „ Seradata “. Тод споделя, че чака същински пазар за галактически туризъм.

„ От Луната може да се печели. Виждам хора, които ще вървят на Луната на двуседмична почивка, само че не и да прекарат две години на Марс “ предвижда Тод.

Сега Китай може да тества способността си за по-сложни задачи в бъдеще, съгласно Нийл от университета Нотр Дам. Това дава отговор на въпроса за какво Китай е избрал своето особено място за кацане на един от най-старите и най-дълбоки кратери на Луната.

От далечната страна на Луната китайските учени могат да видят по-далеч в космоса, тъй като радиовълните на Земята не могат да попречат.

Публикувано в South China Morning Post.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР