Китайската национална космическа администрация (CNSA) започва четвъртата фаза от програмата

...
Китайската национална космическа администрация (CNSA) започва четвъртата фаза от програмата
Коментари Харесай

Китайската космическа администрация обяви началото на нова фаза от програмата за изследване на Луната

Китайската национална галактическа администрация (CNSA) стартира четвъртата фаза от програмата си за проучване на Луната тази година. Това заяви в неделя заместник-ръководителят на CNSA У Янхуа.

„ Тази година публично стартира четвъртият стадий на инженерна и изследователска работа по проучването на Луната “, цитира думите му от Китайската централна телевизия.

Според У Янхуа скоро КНР ще изпрати автоматизирани станции " Chang`e-6 ", " Chang`e-7 " и " Chang`e-8 " до естествения сателит на Земята. По време на идните задачи се възнамерява тестване на основни технологии и започване на построяването на Международната научна лунна станция.

" Комическата сонда Chang`e-6 ще бъде изпратена до далечната страна на Луната за събиране на проби. Сега се разисква въпросът за образуване на съзвездие от телекомуникационни и навигационни лунни спътници ", добави той.

През ноември 2017 година Роскосмос и CNSA подписаха стратегия за съдействие за 2018-2022 година Тя включва шест раздела, отдадени на проучването на Луната и дълбокия Космос, галактическата просвета и обвързваните с нея технологии, спътниците и техните приложения, елементна база и материали, взаимоотношение в региона на данните от отдалеченото наблюдаване на Земята. Бяха образувани работни подгрупи за осъществяване на тази стратегия. През март предходната година основният изпълнителен шеф на Роскосмос Дмитрий Рогозин и ръководителят на CNSA Джан Кеджиан подписаха меморандум за съгласие за поощряване на съдействието и осъществяване на взаимен план за основаване на Международна научна лунна станция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР