Китайската машиностроителна корпорация (CMEC) подписа договор за 120 млн. евро

...
Китайската машиностроителна корпорация (CMEC) подписа договор за 120 млн. евро
Коментари Харесай

Китайска корпорация подписа договор за разширяване на пристанище Варна

Китайската машиностроителна корпорация (CMEC) подписа контракт за 120 млн. евро с Логистичен център - Варна за взаимно създаване на нова инфраструктура в пристанище Варна, България. Това е първият пристанищен план на китайска компания в България, осведоми уеб сайтът portseurope.com.

CMEC, благосъстоятелност на следената от страната Китайска национална корпорация за машиностроене (Sinomach), ще дава отговор за оптимизацията на плана, доставката на материали, строителството и инсталацията като главен реализатор. Очаква се общият период за създаване на плана да бъде три години.

Проектът е първият за пристанищно строителство, вложен от китайска компания в България и план за инфраструктура и съгласуваност в Централна и Източна Европа по самодейността Belt & Road. Новият Път на коприната е китайска икономическа тактика за търсене на по-добър достъп до китайските артикули на европейските пазари, в това число придобиване на дялове в пристанища и други транспортни уреди, както и съглашения за съдействие с страните по маршрутите на Пътя на коприната.

Очаква се завършването на пристанището доста да усъвършенства равнището на рационализация и потенциал за обработка на товарите на българските пристанища. Междувременно планът ще способства за увеличение на въздействието и известността на CMEC на пазарите в България, Черноморския район и други страни от Централна и Източна Европа.

Договорът беше подписан на неотдавнашната 8-ма среща на високо ниво на Китай и страните от Централна и Източна Европа от ръководителя на CMEC Хан Сяодзюн.

Логистичен център - Варна е българско акционерно сдружение, учредено през 2007 година в София, България.

Новият пристанищен план е с обща повърхност от 266,645 m²; дължина на кея: 895 м пристанище (460 м - първи стадий и 435 м - втори етап) и с потенциал на кея: 12 м.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР