Китайската компания Mingyang Smart Energy разработи най-голямата офшорна вятърна турбина

...
Китайската компания Mingyang Smart Energy разработи най-голямата офшорна вятърна турбина
Коментари Харесай

Мощността на новата и най-голяма морска вятърна турбина достигна 20 мегавата

Китайската компания Mingyang Smart Energy създаде най-голямата офшорна вятърна турбина в света във връзка с мощността и диаметъра на ротора. Турбината MySE 18.X-20MW има гъвкава номинална мощ до 20 MW и е оборудвана с дейна технология за отбрана от тайфуни, което я прави идеална за райони с висока скорост напразно. Генераторът с диаметър на роторните лопатки 292 метра може да създава 80 милиона kWh електрическа енергия годишно. Това е задоволително за снабдяването на 96 000 семейства с електрическа енергия.

Mingyang твърди, че MySE 18.X-20MW е проектирана по този начин, че да понижи нормализираните разноски за сила (LCoE) и да обезпечи дълготрайна доходност. Компанията е създала модулна версия на MySE 18.X-20MW въз основа на своите платформи с мощ 14-16MW. Вятърният генератор се характеризира с ниско тегло, висока успеваемост и надеждност.

Турбината е проектирана за потребление в райони със междинни и високи скорости напразно и е изключително подобаваща за места, застрашени от тайфуни. Оборудвана е с дейна антитифунна технология, способна да издържи на тайфуни от най-високата 17-та категория (56,1-61,2 м/сек).

Вятърната турбина има адаптивна номинална мощ от 18 до 20 MW, а диаметърът на роторните лопатки може да варира от 260 до 292 метра, като покрива повърхност, равна на девет футболни стадиони.

Най-големият частен производител на вятърни турбини в Китай оповестява, че вятърната турбина MySE 18.X-20MW има годишен индустриален потенциал от 80 милиона kWh при естествени условия в източната провинция Гуандун. Турбината може да обезпечи електричество на 96 000 семейства и да понижи излъчванията на CO2 с 66 000 тона.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР