Как Кирил Петков е станал министър на икономиката в правителството,

...
Как Кирил Петков е станал министър на икономиката в правителството,
Коментари Харесай

Скандал с името на Петков: Прокуратурата разследва Лена Бориславова за фалшифицирани подписи

Как Кирил Петков е станал министър на стопанската система в държавното управление, назначено от Румен Радев през 2021 година? Кога и по какъв начин е напуснал управителния съвет на сдружението " Да запазим Корал "? Основателят и ръководител на сдружението Атанас Русев твърди, че неговият автограф е подправен под документите, с които Кирил Петков е напуснал управителния орган на публичната организация. Прокуратурата проверява правенето и потреблението на неистинен документи. Твърди се, че те са направени от Лена Бориславова. По следите на следващата " спекулация ", която гърми предизборно потегли Иво Никодимов. Той търси отговори на въпросите какво е станало и за какво това става обществено известно 40 дни преди предварителните избори.

В първия ден от Страстната седмица, пристрастеностите български извадиха на повърхността следващия престъпен сюжет с привкус на избори. Кирил Петков е назначен за длъжностен министър на стопанската система на 5 май 2021 година. Към този миг той е част от Управителния съвет на сдружението с нестопанска цел " Да запазим Корал ". Като министър, обаче, той не може да взе участие както в търговски, по този начин и в сходни публични сдружения. На 6 май, което е формален празник, се организира Общо заседание на това съдружие, което взема решение, че освобождава Петков от управителния орган, по негова молба. С днешна дата обаче се твърди, че такова Общо заседание в действителност не е имало, а документите, че то е извършено са фалшифицирани. Твърденията са на създателя и ръководител на сдружението Атанас Русев.

" Аз го разбрах в ДАНС, където след нашия сигнал ни викнаха да даваме пояснения. И там ми демонстрираха, първият лист хартия, който ми демонстрираха беше пълномощие, на което видях подправяния ми автограф и това пълномощие беше на името на Лена Бориславова, която аз просто, не можах да си допускам на очите, безусловно. На процедура с това подправено пълномощие тя се е разпоредила със сдружението и по този начин да се каже е провела едно общо заседание, което в никакъв случай не се е състояло, нито виртуално, нито в действителност, с което сменя управителния съвет на едно съдружие в тази ситуация, може да е сдружение, може да е всичко ", сподели Атанас Русев, съдружие " Да запазим Корал ", сподели ръководителят на сдружението Атанас Русев.

- Кога е подаден сигнала, за който приказва Атанас Русев и за какво той чак в този момент огласява тази " спекулация "?

- Иво Никодимов: Сигналът е бил подаден още през юли предходната година. Русев твърди, че е разпитван няколко пъти, първо в ДАНС, а по-късно и в Столична дирекция на вътрешните работи. Не желали да огласяват за този случай досега, с цел да не попречат на следствието и да не бъдат укрити документи. Решили да приказват, когато били разбрали, че цялото следствие е конфискувано от Столична дирекция на вътрешните работи и изпратено в Районната прокуратура в Бургас. Това обаче се е наложило, тъй като документите, за които се допуска, че са фалшифицирани са били показани пред чиновник на Агенцията по вписванията в Бургас и е трябвало да се извърши преценка дали Районната прокуратура в София или тази в морския град би трябвало да продължи да работи. Така или другояче е преценено, че хипотетичните документи закононарушения са осъществени в София е следствието на този стадий се следи от Софийската районна прокуратура, както е формирано още през август предходната година.

" За това, че е доказана лъжа в документално известие, изпратено по електронен път пред Агенция по вписванията. В хода на следствието са осъществени голям брой дейности, в това число са разпитани 10 очевидеца, привързан е огромен брой относими документи. Установени са данни и за осъществяване на други незаконни действия, а точно за сформиране и потребление на неистинен документи. Предвид това, че някои от разпитаните очевидци, при предявените им документи, отхвърлят подписите, които са сложени да са техни ", изясни Николай Николаев, представител на Софийската районна прокуратура.

От прокуратурата обявиха, че има няколко документа и няколко подписа. Атанас Русев твърди, че документите, които са неистинен са цели 7 или 8, а фалшифицираните подписи са 10. От прокуратурата споделят, че съществуването на повече документи, които се допуска, че не са същински и подписи, за които се допуска, че не са положени от същинските хора, вършат делото комплицирано както от фактическа, по този начин и от правна страна. Трябва да се съберат доказателства за съставянето на документите с погрешно наличие, за тяхното потребление, както и за полагането на неистинските подписи, които са поредност разнообразни действия с вероятно разнообразни от своя страна причинители. От прокуратурата обясниха, че към момента се чакат и експертизите, които ще покажат неистинността на тези документи, само че пък не споделят по кое време са назначени тези експертизи. Именно това поражда доста подозрения.

Кирил Петков и Лена Бориславова през днешния ден не дават отговор не телефоните си. Свързахме се с техните медийни съветници, отговорът беше, че Кирил Петков е разгласил своя позиция във Facebook, в която той набеждава Атанас Русев в подмолни игри, в това число с Пламен Николов - Пашата, което е друга линия на този сюжет.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР