Китайската икономика е нараснала с 6,2 на сто през второто

...
Китайската икономика е нараснала с 6,2 на сто през второто
Коментари Харесай

Тревожни сигнали от Китай. БВП на най-голямата азиатска икономика с най-бавен ръст от 27 години

Китайската стопанска система е повишена с 6,2 на 100 през второто тримесечие, което е най-бавният ритъм от близо три десетилетия, предадоха международните организации. Растежът се е забавил по отношение на 6,4 на 100 през първите три месеца на годината, заяви през днешния ден националната статистическа работа.

Темпът въпреки всичко остава в рамките на задачите, избрани от държавното управление за настоящата година за напредък от най-малко 6 на 100. Данните обаче сочат, че втората по величина стопанска система в света е възпрепятствана от комерсиалната си война със Съединени американски щати, отбелязва ДПА. Това е най-ниското равнище на напредък на Брутният вътрешен продукт от 1992 година

Икономическото закъснение значително се дължи на застоя в индустриалния бранш, като строителството и потреблението остават мощни, означават специалисти.

Продължилите с месеци договаряния сред Пекин и Вашингтон за намиране на решение за комерсиалните им разногласия ненадейно бяха спрени през май, когато американският президент Доналд Тръмп подвигна митата за вноса на китайски артикули на стойност 200 милиарда $. Китай отвърна с по-високи мита за американски импорт за 60 милиарда $.

Тръмп и китайският президент Си Цзинпин предишния месец договориха помирение в комерсиалната война. Съединени американски щати дадоха обещание да се въздържат от налагане на нови цени и да вдигнат някои от рестриктивните мерки за китайския телекомуникационен колос Huawei.

Същевременно продажбите на дребно в Китай през юни са нарастнали до 9,8% от 78,6 на 100 през май, което е окуражаващ знак, че вътрешното ползване е устойчиво.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР