Китайската група BAIC се стреми да закупи 5% от Daimler

...
Китайската група BAIC се стреми да закупи 5% от Daimler
Коментари Харесай

Китайската компания BAIC иска да купи 5% дял от Daimler

Китайската група BAIC се стреми да закупи 5% от Daimler AG, с цел да може да усъвършенства връзките си с немската компания и да обезпечи бъдещето на взаимната им компания в Китай за произвеждане на коли Beijing Benz Automotive, осведоми Ройтерс.

От BAIC оповестиха, че са уведомили Daimler за желанието си да закупят дял от 4-5% от немския производител на коли Mercedes-Benz по-рано тази година, като в известието не е било конкретизирано дали пакетът акции, който търсят китайците ще е 4 или 5 %.

От BAIC желаеха от локалните управляващи в Пекин да поддържат закупуването на акции. От фондовите тържища в края на предходната седмица пък пристигна информация, че изкупуването на акции на Daimler от страна на BAIC към този момент е почнало. "Цената на акциите на Daimler сега е подкрепена от покупател, който наподобява основава дял ", сподели човек, осведомен с въпроса.

Остава неразбираемо дали групата BAIC може да набере близо 3,4 милиарда $, които ще костват 5% от акциите на Daimler, въз основа на заключителната пазарна стойност на немския авто производител в петък от 65 милиарда $.

Германските нормативни документи не демонстрират BAIC като забележителен акционер на Daimler.

BAIC алармира за интереса си към закупуване на дял от Daimler още през 2015 година и удвои напъните си, откакто Li Shufu, ръководител на конкурентния китайски производител Zhejiang Geely Holding Group, купи 9,69% дял от Daimler, основан в Щутгарт.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР