Китайската държава обмисля закупуването на дялове в руския газов гигант

...
Китайската държава обмисля закупуването на дялове в руския газов гигант
Коментари Харесай

Блумбърг: Китай обмисля дали да изкупи част от Газпром

Китайската страна обмисля закупуването на дялове в съветския газов колос " Газпром ", заяви през днешния ден " Блумбърг ", базирайки се на свои източници.

Според информацията Пекин се оглежда за увеличението на каузи си и в други съветски компании.

Поднебесната империя води усилени диалози с шефовете на своите държавни сдружения China Nationaln Petrochemical Corp., Aluminum Corp. of China и China Minmetals Corp. за всички благоприятни условия, които актуалната обстановка дава. На масата са всевъзможни евентуални вложения в съветски компании или активи, настояват източниците.

Припомняме, че предходната седмица акциите на " Газпром " претърпяха невъобразим срив на Лондонската борса с над 98% и към този миг се търгуват за към 60 цента. От компания за 30 милиарда $, сега " Газпром " надали коства и 500 млн. $.

Идеята, с изключение на очевидната инвестиция, е и гарантиране на продоволствената сигурност на Китай в изискванията на все по-трудно осъществяеми вериги на доставки, а не толкоз някаква поддръжка за Русия в този миг.

Дискусиите към този момент са в начален стадий и не подсигуряват сключването на каквато и да било договорка. Според източниците обаче, китайските представители към този момент са почнали договаряния с съветските притежатели.

Освен " Газпром " на масата е и алуминиевата компания " Русал ".

И от Русия, и от Китай отхвърлят публични отговори на поставените от организацията въпроси.

В момента китайските държавни компании имат дялове в енергийните " Ямал " и " Арктик ".

Все отново договорката ще бъде противоречива, тъй като всевъзможни вложения в съветски активи сега се дефинират като " токсични ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР