Китайската баскетболна асоциация (CBA) в понеделник наложи най-суровите наказания в

...
Китайската баскетболна асоциация (CBA) в понеделник наложи най-суровите наказания в
Коментари Харесай

Два клуба от Китайската баскетболна асоциация бяха наказани с глоби от няколко милиона юана

Китайската баскетболна асоциация (CBA) в понеделник наложи най-суровите санкции в историята на лигата на „ Драконите “ Дзянсу и „ Акулите “ Шанхай (Jiangsu Dragons и Shanghai Sharks) за неспортсменско държание. Мерките идват като предизвестие за опазване на честността и феърплея в баскетболното състезание.

Наказанието беше наложено откакто двата клуба „ съзнателно са играли пасивно “ по време на плейофните си мачове на 11 и 14 април. Всеки от тях ще бъде санкциониран с по 5 милиона юана (727 000 щатски долара), ще бъдат дисквалифицирани от настоящия сезон на лигата, а основните треньори и генералните мениджъри на двата клуба също ще бъдат изправени пред отстранявания от три до пет години.

Президентът на CBA Яо Мин разказа наказванията против двата тима като " покъртителни ". „ Почтеността е най-фундаменталната полезност на спорта. Доброто име е по-важно от физическите умения “, добави Яо Мин.

Детайлното следствие и своевременните ограничения, взети от страна на Китайската баскетболна асоциация, значително върнаха доверието на почитателите в организацията. И двата клуба се извиниха на своите последователи в обществените мрежи, заявявайки, че ще си извлекат поучения от случая.

Играчите, треньорите, реферите и публиката играят роля в запазването на постоянното развиване на лигата. Необходими са всекидневни старания от всички участващи страни, с цел да се подсигурява, че спортният дух остава един от най-важните цели в баскетбола.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР