Китайската армия е готова да предприеме решителни действия за защита

...
Китайската армия е готова да предприеме решителни действия за защита
Коментари Харесай

Китай изрази готовност за строги мерки в ситуацията около Тайван

Китайската войска е подготвена да предприеме решителни дейности за отбрана на националния суверенитет по отношение на изострянето на тайванския въпрос, съобщи У Цян, представител на делегацията на Народноосвободителната войска на Китай и Народната въоръжена полиция на парламентарна сесия в година Пекин.

„ Колкото повече Съединените щати и Япония разгонват вълните по въпроса за Тайван, толкоз по-трудни дейности ще предприемем за отбрана на националния суверенитет и териториалната целокупност “, оповестява ТАСС, базирайки се на Синхуа, цитирайки думите на представител на армейската делегация.

Китайските военни, акцентира той, " в никакъв случай няма да толерират " сепаратистки дейности за осъществяване на " независимостта на Тайван " и интервенция от външни сили. В същото време Wu Qiang означи, че обвързваните с тях учения и бойна подготовка на НОАК по никакъв метод не са ориентирани против тайвански сънародници.

„ Действията на администрацията на Демократическата прогресивна партия на Тайван и тяхното съглашение с външни сили са главната причина за настоящето напрежение и катаклизми в Тайванския пролив “, сподели У Цян. Въпросът с Тайван, заключи той, " е вътрешна работа на Китай, която не толерира външна интервенция ".

Припомняме, че министърът на външните работи на Китайската национална република Уан И сподели, че Тайван в последна сметка ще се „ върне в обятията на родината “. Преди това Уан И сподели, че новата тактика на Съединените щати в Индо-Тихоокеанския район е намерено предизвикателство за Китай. Китай отхвърли да се причисли към едностранните наказания против Русия.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР