Китайската академия на науките публикува серия от доклади във вторник,

...
Китайската академия на науките публикува серия от доклади във вторник,
Коментари Харесай

Екологичната среда на Китай се подобрява значително през последното десетилетие

Китайската академия на науките разгласява серия от отчети във вторник, които демонстрират, че Китай реализира огромни достижения в развиването и подобряването на екологичната си среда през последното десетилетие.

Докладите демонстрират, че общото количество сладководни запаси, налични в китайските езера и язовири, се е нараснало доста. Прозрачността на множеството езера непрекъснато се усъвършенства, както и биоразнообразието в някои огромни значими езера. Докладите също по този начин показват, че общата повърхност на влажните зони в Китай е в наклонност на непрестанно възобновяване.

Що се отнася до планините, предотвратяването и контролът на ерозията на почвата е извънредно ефикасен и е построена ефикасна система за попречване и надзор на планински бедствия.

Докладите също по този начин показват, че екологичната среда в трите градски клъстера Пекин-Тиендзин-Хъбей, региона на делтата на река Яндзъ (Шанхай-Дзянсу-Джъдзян) и региона на Големия залив Гуандун-Хонконг-Макао непрекъснато се усъвършенства. Значително се е подобрило качеството на атмосферната и водната среда. Ефективността на потреблението на ресурсите и силата се е нараснала, а излъчванията на замърсявания са извънредно ниски.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР