Китайска фирма подобри световния рекорд на Гинес за най-много едновременно

...
Китайска фирма подобри световния рекорд на Гинес за най-много едновременно
Коментари Харесай

Китайска фирма постави рекорд с 1374 танцуващи дрона

Китайска компания усъвършенства международния връх на " Гинес " за най-вече по едно и също време летящи дронове с 13-минутен полет на 1374 апарата , заяви Ройтерс.

Досега върхът принадлежеше нa американската компания Intel , която по време на Зимните олимпийски игри в Южна Корея през февруари пусна в небето отбор от 1218 дрона.
 

INSIGHT: 1,374 dancing drones break world record
— Reuters TV (@ReutersTV)

По време на нощната проява на китайската компания EHang Egret в туристическия град Сиан, дроновете са изпълнили 16 разнообразни композиции в тримерен формат . Те са изобразили камила, Буда и високоскоростен трен.
 

Chinese firm breaks world record with over 1,300 dancing drones in Xi'an
— Reuters Top News (@Reuters)

Китайската страна поддържа бързото софтуерно развиване, с цел да подтиква създаване на водещи международни компании, които да понижат зависимостта й от непознати артикули, в това число и за полупроводници, роботи и дронове.
 

1,374 'dancing' drones light up the skies to break Guinness World Record in China (VIDEO) 
— RT (@RT_com)

Като част от осъществяването си дроновете са изписали и известен девиз от основополагащата външнополитическа самодейност на китайския президент Си Цзинпин - " Един пояс, веднъж ". Инициативата е известна и под името " Нов път на коприната ".

Drone dancing
— Reddit's /r/TheOcho (@r_TheOcho)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР