Китай вече е най-богатата страна в света, като измести САЩ

...
Китай вече е най-богатата страна в света, като измести САЩ
Коментари Харесай

Китай взе короната на САЩ за най-богата държава света

Китай към този момент е най-богатата страна в света, като измести Съединени американски щати от първата позиция съгласно данни от отчет на консултантската компания McKinsey. Според разбора благосъстоянието по света се е утроило през последните двадесет години, посредством най-много на бранша на недвижимите парцели.

Световното благосъстояние се пресмята на 514 трилиона $ през 2020 година,Това е с 358 трилиона $ повече от равнищата от 2000 година, съгласно отчета, представен от Bloomberg. " По-богати сме от всеки път ", споделя Ян Мишке от McKinsey Global Institute.

Преди да се причисли към Световната комерсиална организация, благосъстоянието на Китай е било 7 трилиона $ (през 2000 г.) До 2021 година то е повишено до 120 трилиона $.

Междувременно Съединени американски щати следят нарастване на благосъстоянието с над 100 % през посочения интервал. То доближи 90 трилиона $.

Повече от две трети от благосъстоянието в двете страни е съсредоточени в най-заможните 10% от семействата, се прибавя в отчета.

Недвижимите парцели съставляват 68% от международното благосъстояние, счита McKinsey, като е съвсем по равно разпределено сред аграрни земи и жилища - надлежно 35% и 33%.

Ръстът на цените на недвижимите парцели може да докара до недостижимост на жилищата и финансова рецесия, сходна на тази през 2008 година За Китай ристък може да има е още по-голям, поради дълга на строителни бизнесмени като China Evergrande.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР