Китай смята да плати на Куба няколко милиарда долара, за

...
Китай смята да плати на Куба няколко милиарда долара, за
Коментари Харесай

Китай ще разположи база в Куба, за да шпионира САЩ - само на 160 км от Флорида

Китай счита да заплати на Куба няколко милиарда $, с цел да разположи на острова загадка база, която да шпионира Съединени американски щати, написа в. " Уолстрийт Джърнъл ", като се базира на американски чиновници, осведомени със свръхсекретните разследващи данни.

Двете страни са постигнали кардинално съглашение за основаването въз основата, която ще разреши радиоелектронно разузнаване - прехващане на електронни известия и подслушване на диалози, в това число такива, извършени посредством сателитни връзки.

Разузнавателните данни за базата, които са събрани през последните седмици, " наподобяват безапелационни ", настояват източниците на изданието.

Базата ще се появи на 160 км от щата Флорида, където има доста военни бази, и ще даде опция да се следи придвижването на американските военни кораби, отбелязва вестникът.

Източниците на изданието не посочват точното местонахождение въз основата и не разкриват дали построяването ѝ към този момент е почнало. Вестникът акцентира, че е невероятно да се разбере и какво може да направи президентската администрация на Съединени американски щати, с цел да предотврати протичащото се.

Китайските и кубинските управляващи не са дали отговор на молбите за коментар.

Разкриването на информация за плануваното оборудване разтревожи администрацията на Байдън заради близостта на Куба до континенталната част на Съединени американски щати. Вашингтон преглежда Пекин като своя най-значителен стопански и боен противник. Една китайска база с усъвършенствани военни и разследващи качества в задния двор на Съединени американски щати би могла да бъде невиждана нова опасност, написа " Уолстрийт Джърнъл ".


Инфо: dnes.dir.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР