Китай ще проведе Международно изложение за веригата за доставки (China

...
Китай ще проведе Международно изложение за веригата за доставки (China
Коментари Харесай

В края на годината Китай ще проведе Международно изложение за веригата за доставки

Китай ще организира Международно ревю за веригата за доставки (China International Supply Chain Expo) в Пекин от 28 ноември до 2 декември. То е първото по рода си в света национално ревю, фокусирано върху веригата за доставки, за да даде интернационална платформа за прогрес в проведената и ефикасна индустриална синергия сред страните.

Към днешна дата към 100 компании са се записали за присъединяване в събитието, като най-голямата група са американските, оповестиха уредниците. 

Експото се организира във време, когато световната верига за доставки минава през сериозен стадий на преструктуриране в постпандемичната ера, само че процесът е възпрепятстван от апелите на някои западни страни за „ понижаване на рисковете “ от Китай и опити за икономическо „ делене “ и уединяване на страната. 

Според уредниците на експото, то акцентира искреността и готовността на Китай да стабилизира и построи устойчива световна верига за доставки, като в същото време продължава да упорства за по-голямо отваряне, споделяйки своите бизнес благоприятни условия със света в ослепителен контрастност с протекционистките ограничения на Вашингтон още от президента Доналд Тръмп и които са в несъгласие с желанието на бизнеса да задълбочава икономическите връзки с Пекин.

Изложението ще премине под мотото „ Свързване на света в името на споделено бъдеще “ и ще включва пет съществени вериги за доставки – интелигентни транспортни средства, екологично земеделие, чиста сила, цифрови технологии и здравословен метод на живот, сподели на брифинг в края на предходната седмица Жън Хунбин, президент на Китайския съвет за поощряване на интернационалния търговия (CCPIT), който провежда събитието. 

Общата изложбена повърхност ще надвиши 100 000 квадратни метра и се чака да притегли над 300 компании, като интернационалните изложители ще са към 30 % от всички. Що се отнася до професионалните сътрудници за закупуване и аудиторията, броят им се прави оценка на над 100 000, като интернационалните купувачи от над 50 страни съставляват 40 %. 

Лин Шундзие, началник на Китайския интернационален изложбен център, който е съорганизатор на събитието, сподели, че измежду задграничните компании, които са се записали за присъединяване, тези от Съединени американски щати са най-многобройни. „ Американските компании, с които приказвам, са доста прагматични и се стремят да се възползват от тази рядка опция. Много от тях споделиха, че би трябвало да преструктурират своите световни вериги за доставки след три години спиране, поради Ковид-19 и е невероятно да се подценяват китайските пазари и китайските компании [по време на процеса]. Това също демонстрира, че ревюто идва в точното време “, уточни той.



Уан Джун, специалист в Китайския център за интернационален стопански продан в Пекин, разяснява пред изданието Global Times, че ревюто е значимо за запазването и укрепването на световните вериги за доставки, защото в този момент светът е изправен пред невиждани провокации вследствие на пандемията от Ковид-19 и възходящото геополитическо напрежение. „ Това е своевременен отговор освен на незабавните потребности на Китай, само че и на света, да се реалокира съдействието от обособени браншове като търговия и финанси към по-дълбока интеграция и индустриални вериги на високо равнище “, счита той. 

Съобщението за ревюто идва и откакто редица изпълнителни шефове от водещи мултинационални компании посетиха Китай през последните дни, след които Илон Мъск и Джейми Даймън. Агенция „ Ройтерс “ заяви, че и шефът на LVHM Бернар Арно е на път да посети Китай този месец. 

Коментирайки тези визити Жън Хунбин споделя, че всички тези ръководители на задгранични компании, в това число Мъск, са изразили доверие в китайската стопанска система и пазар. В резултат на това всички те се ангажираха да продължат да влагат тук. 

Други наблюдаващи считат, че визити на водещи представители на световния бизнес демонстрират разминаване с политиката, като бизнес общността е за по-дълбоки връзки с китайския пазар, който би им предложи чувство за убеденост в растежа на фона на все по-непредсказуемата световна среда. 

„ Изложението също по този начин е жест на отвореност към света. То цели да покаже, че Китай има предпочитание да отвори индустриалната си верига и да предложения всички световни компании да споделят дивидентите от икономическия му напредък “, изяснява Тиен Юн, някогашен вицепрезидент на Пекинската асоциация за бизнес интервенции. 

На брифинга за показване на ревюто, бе посочено също, че Китай е твърдо срещу всевъзможни ходове за „ делене “ и ще продължи да подсигурява гладки вериги за доставки. 

Ю Дзиенлун, вицепрезидент на Китайския съвет за поощряване на интернационалния търговия, съпостави локалния бизнес с най-енергичната „ хемопоетична клетка “ в световните вериги за доставки и означи, че такива кафези са от огромно значение за кръвообращението и световната икономическа динамичност. „ Китай е страна, която построява, сътрудничи и пази световната индустриална верига “, сподели той.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР