Китай ще продължи да модернизира своя ядрен арсенал и призова

...
Китай ще продължи да модернизира своя ядрен арсенал и призова
Коментари Харесай

Китай ще продължи да модернизира ядрения си арсенал

Китай ще продължи да " модернизира " своя нуклеарен боеприпас и прикани Съединените щати и Русия да понижат запасите си ден откакто международните сили дадоха обещание да работят за понижаване на такива оръжия, съобщи Агенция Франс Прес.

В случайно взаимно изказване, оставящо настрани напрежението сред Запада и Изтока, Съединените щати, Китай, Русия, Англия и Франция потвърдиха задачата си за основаване на свят без атомни оръжия и отбягване на нуклеарен спор.

Петте нуклеарни сили също се ангажираха с цялостно бъдещо разоръжаване от атомни оръжия, които са били употребявани единствено в спор при американските бомбардировки над Япония в края на Втората международна война.

Но съпоставянето на тази изразителност с действителността няма да е елементарно във време на засилено напрежение сред същите тези световни сили.

Има възходящи световни опасения по отношение на военната рационализация на Китай, изключително откакто въоръжените му сили предходната година оповестиха, че са създали хиперзвукова ракета, която може да лети пет пъти по-бързо по отношение на скоростта на звука.

Съединените щати също по този начин обявиха, че Китай уголемява нуклеарния си боеприпас с цели 700 бойни глави до 2027 година и евентуално с още 1000 до 2030 година

Във вторник Китай отбрани своята политика за нуклеарни оръжия и сподели, че Русия и Съединените щати – най-големите нуклеарни сили в света – би трябвало да създадат първия ход за разоръжаване.

„ Съединени американски щати и Русия към момента имат 90 % от нуклеарните бойни глави на Земята “, сподели пред кореспонденти Фу Конг, общоприет шеф на отдела за надзор на въоръженията в китайското външно министерство. " Те би трябвало да понижат нуклеарния си боеприпас по необратим и правно обвързващ метод. "

„ Китай постоянно е приемал политиката да не нападна пръв и ние поддържаме нуклеарните си качества на минималното равнище, належащо за нашата национална сигурност “. „ Китай ще продължи да модернизира своя нуклеарен боеприпас по въпроси, свързани с надеждността и сигурността “, добави той.

Връзките сред Пекин и Вашингтон бяха обтегнати заради редица въпроси, в това число желанията на Китай да сплоти още веднъж без значение управлявания Тайван - със мощ, в случай че е належащо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР