Китай ще продължи да бъде страна, която полага усилия за

...
Китай ще продължи да бъде страна, която полага усилия за
Коментари Харесай

Китайският външен министър: Китай ще продължи да полага усилия за възстановяване на мира

Китай ще продължи да бъде страна, която поставя старания за възобновяване на мира и стабилността в интернационален мащаб, увери външният министър Ван И.

„ В лицето на нестабилната и комплицирана интернационална среда Китай ще бъде решаваща мощ (действаща) за мир, непоклатимост и прогрес в света “, сподели Ван И в Пекин.

„ Ние уверено се противопоставяме на всякаква надмощие

и заплашване и пламенно ще пазиме националния суверенитет, сигурността и ползите на развиването на страната “, добави китайският външен министър.

Китай и Русия, които доста ускориха връзките си през последните години, сътвориха „ нов модел “ на връзки сред огромните сили, сподели през днешния ден ръководителят на китайската дипломация.

Този нов тип връзки „ е изцяло друг от епохата на предходната Студена война,

защото е построен на основата на самостоятелен метод, липса на спорове и не е ориентиран към трети страни “, изясни Ван И в Пекин, по време на по време на конференция в коридорите на годишната сесия на китайския парламент.

Китайският външен министър през днешния ден назова филантропичното опустошаване, породено от войната Израел/Хамас в линията Газа през последните пет месеца, „ позор за човечеството “ и повтори апела на Пекин за „ неотложно преустановяване на огъня “.

„ Фактът, че през днешния ден, в 21 век, не можем да спрем тази филантропична злополука, е покруса, това е позор за цивилизацията “, акцентира Ван И по време на конференция в коридорите на годишната сесия на китайския парламент.

 

Източник: AFP / Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР