Китай ще премахне ограниченията за чуждестранните инвеститори, които проявяват интерес

...
Китай ще премахне ограниченията за чуждестранните инвеститори, които проявяват интерес
Коментари Харесай

Китай премахва ограниченията за чужди инвестиции в енергетиката

Китай ще отстрани рестриктивните мерки за задграничните вложители, които демонстрират интерес към енергийния сектор на страната. Това се показва в Бяла книга " Развитието на енергетиката на Китай в нова ера ", оповестена през днешния ден от Държавния съвет на Китайската национална република, съобщи ТАСС.
" Китай ще отстрани напълно рестриктивните мерки за задгранични вложения във въгледобивната, петролната и газовата индустрия, електроенергетиката (с изключение на нуклеарния отрасъл), различната енергетика и други области ", се споделя в официалния държавен документ.
Китайското държавно управление има намерение " нетоклонно да поддържа стабилността на международния енергиен пазар и да уголемява отвореността на енергийния бранш ". В Бялата книга се отбелязва, че в тази област Китай възнамерява " доста да улесни достъпа до задгранични вложения, да сътвори интернационална бизнес среда, учредена на върховенството на закона и насочена към пазара, и да насърчи либерализацията и опростяването на търговията и вложенията ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР