Китай ще отговори с контрамерки, ако САЩ не отменят одобрената

...
Китай ще отговори с контрамерки, ако САЩ не отменят одобрената
Коментари Харесай

Тайван купува американско оръжие за 1,1 млрд. долара, Китай отговаря с контрамерки

Китай ще отговори с контрамерки, в случай че Съединени американски щати не анулират утвърдената от тях продажба на оръжие на Тайван, заяви представител на китайското посолство във Вашингтон.

По думите на представителя на дипломатическата задача възможната продажба " заплашва съществено " американско-китайските връзки.

" Китай ще предприеме нужните енергични и законни контрамерки предвид на развоя на обстановката ", сподели той.

Тайванското министерство на защитата по-рано изрече признателност на Съединени американски щати за договорката за 1,1 милиарда $ с държавното управление " Байдън " за закупуването от островната народна власт на ракети въздух-въздух и въздух-вода, предава ДПА.

Министерски представител разгласи тази заран, че държавното управление " Байдън " е уведомило авансово американския Конгрес за препоръчаната продажба според Закона за връзките с Тайван (Taiwan Relations Act).

Сделката включва пакет на стойност 655 милиона $ за логистична поддръжка на радарна система за противовъздушна защита, 60 противокорабни ракети " Харпун " (AGM-84L Harpoon) и 100 ракети въздух-въздух " Сайдуиндър " (AIM-9X Sidewinder), заяви през днешния ден тайванската Централна осведомителна организация.

Говорителят изрази признателност от името на държавното управление в Тайпе за продажбата, която се чака да увеличи отбранителните качества на Тайван по въздух и вода във връзка с Китай и качествата на армията за ранно предизвестие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР