Китай ще настоява блокът от нововъзникващи пазари БРИКС, в който

...
Китай ще настоява блокът от нововъзникващи пазари БРИКС, в който
Коментари Харесай

Китай иска БРИКС да се превърне в пълномащабен съперник на Г-7

Китай ще упорства блокът от нововъзникващи пазари БРИКС, в който членуват с изключение на Китай също Бразилия, Русия, Индия и Република Южна Африка, да се трансформира в пълномащабен противник на Г-7 тази седмица, когато водачи от целия разрастващ се свят се събират в Йоханесбург, с цел да обсъдят най-голямото разширение на форума от повече от десетилетие, написа " Файненшъл таймс ".

Южноафриканският президент Сирил Рамапоса предложения повече от 60 държавни и държавни ръководители на срещата на върха в Йоханесбург, започваща в сряда, като се чака няколко страни да бъдат поканени да се причислят към блока, това са декларирали за " Файненшъл таймс " южноафрикански източници, осведомени с хода на договарянията по въпроса.  В навечерието на срещата на върха обаче се оповестява за конликт сред Делхи и Пекин по отношение на разширението.

Смята се, че 23 страни демонстрират интерес да се причислят към БРИКС. 

Цитиран е китайски представител, който е декларирал, че в случай че БРИКС бъде уголемен по този начин, че да съставлява сходна част от международния Брутен вътрешен артикул като Г-7, тогава груповия глас на тези страни в света ще стане по-силен. Междувременно външният министър на Република Южна Африка Наледи Пандор сподели, че е извънредно неправилно да се преглежда евентуалното разширение на БРИКС като антизападен ход. Въпреки това западните столици евентуално

гледат с паника на възможното присъединение на страни като Иран, Беларус и Венецуела към Русия и Китай,

написа " Файненшъл таймс ".  

Иначе вестникът показва, че Аржентина, Саудитска Арабия и Индонезия се борят да станат първите нови членове на БРИКС от основаването на групата през 2010 година. Руският президент Владимир Путин няма да взе участие в срещата в Йоханесбург. Това ще спести на Претория нуждата да извърши законовото си обвързване да арестува съветския водач, откакто Международният углавен съд го упрекна във воденето на война против Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР