Китай се опитва да намали пристрастяването на децата към онлайн

...
Китай се опитва да намали пристрастяването на децата към онлайн
Коментари Харесай

Китай забранява онлайн услуги, които „пристрастяват” децата


Китай се пробва да понижи пристрастяването на децата към онлайн наличието
(снимка: CC0 Public Domain)

Китай вкарва по-строги ограничения, с цел да защищити децата от „ пристрастяващо ” цифрово наличие. Гласуван е модифициран закон, който ще забрани интернет артикули и услуги, които „ провокират пристрастяване ”, заяви страната новинарска организация Синхуа.

В допълнение, основателите на игри, услугите онлайн и обществените мрежи би трябвало да вкарат ограничавания за време и ползване на наличие от детската публика. Преразгледаните ограничения също по този начин дават право на децата и техните родители да изискат от интернет доставчиците да подхващат „ нужните ограничения ” за попречване на кибертормоза, включително блокиране и заличаване на наличие.
още по тематиката
Актуализираният закон ще влезе в действие на 1 юни 2021 година и до известна степен формализира това, което Китай е правил и преди. Регулаторите към този момент изследваха етиката на пристрастяването към игрите и разработчиците започнаха да се преценяват с условията.

Изричната възбрана на пристрастяващо наличие обаче може да принуди основателите на уеб сайтове и игри да вкарат инспекции, даже да не са уверени, че те ще дадат резултат. Макар че това най-много ще засегне цифровите артикули, предопределени за Китай, мярката може да повлияе също на китайските игри и услуги, популяризирани в чужбина.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР