Китай се бори с рязкото увеличаване на респираторните заболявания в

...
Китай се бори с рязкото увеличаване на респираторните заболявания в
Коментари Харесай

Рязко увеличаване на респираторните заболявания в Китай, СЗО с пр...

Китай се бори с внезапното увеличение на респираторните болести при започване на първия цялостен зимен сезон, откакто през декември анулира строгите ограничавания на COVID-19.

 

Случаите на респираторни болести измежду децата са изключително доста в северните региони като Пекин и провинция Ляонин, където лечебните заведения предизвестяват за дълго очакване.

Държавният съвет съобщи, че грипът ще доближи своя пик през тази зима и пролет, а инфекцията с микоплазмена пневмония ще продължи да бъде висока в някои региони и в бъдеще. Той също по този начин предизвести за риска от обновяване на инфекциите с Коронавирус.

 

" Всички обитаеми места би трябвало да засилят докладването на информация за инфекциозните болести, с цел да се подсигурява, че информацията се рапортува навреме и тъкмо ", се споделя в изказване на Държавния съвет.

 

Ситуацията попадна в центъра на вниманието тази седмица, когато СЗО изиска от Китай повече информация, базирайки се на отчет на Програмата за мониторинг на нововъзникващите заболявания (ProMED) за скупчвания на недиагностицирана пневмония при деца.

 

Както Китай, по този начин и СЗО се сблъскаха с въпроси по отношение на прозрачността на докладването на най-ранните случаи на COVID-19, които се появиха в централния град Ухан в края на 2019 година

 

В четвъртък СЗО съобщи, че Китай е дал отговор на нейното искане и предоставените данни допускат, че случаите са свързани с повдигането на рестриктивните мерки на Коронавирус дружно с циркулацията на известни патогени като микоплазмена пневмония, постоянно срещана бактериална зараза, която нормално визира децата, която циркулира от май.

 

Този месец управляващите започнаха да издават здравни рекомендации, в които се споделя, че обръщат внимание на обстановката и предизвестяват обществеността за дългото очакване и риска от кръстосано заразяване в претъпканите лечебни заведения, само че не са наложили ограничения като тези по време на пандемията Коронавирус, като да вземем за пример маски или затваряне на учебни заведения.

Брус Томпсън, началник на Училището по здравни науки към Университета в Мелбърн, съобщи, че предварителните данни демонстрират, че няма нищо извънредно.

" На този стадий няма нищо, което да подсказва, че това може да е нов вид на Коронавирус ", сподели той.

" Едно нещо, което би трябвало да се означи, е, че можем да бъдем спокойни, че процесите на наблюдаване работят, което е доста добре ".

Родителите в Шанхай в петък обявиха, че не са прекомерно обезпокоени от вълната от болести, като споделиха, че въпреки тя да наподобява по-тежка, чакат скоро да отшуми.

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР