Китай съобщи за рекорден ръст на вносни случаи на заразени

...
Китай съобщи за рекорден ръст на вносни случаи на заразени
Коментари Харесай

Китай се опасява от втора вълна на зараза заради пристигащите от чужбина

Китай заяви за рекорден растеж на " вносни " случаи на инфектирани с ковид вследствие на завръщането на китайски жители в родината им от Съединени американски щати и Европа, съобщи Ройтерс.

Това поражда опасения от втора вълна на болестта таман когато страната стартира да се преодолява първичния епидемиологичен гърмеж и стопанската система стартира да се съвзема.

Всички 41 новопотвърдени случая са хора, пристигнали от чужбина, заяви през днешния ден Националната здравна комисия. Така общият брой на " вносните " случаи на инфекцията доближи 269. Главните пунктове, където идват инфектираните завръщащи се китайци, са Пекин и Шанхай. Много от тях са студенти, учащи се в чужбина, сочат формалните известия.

Те се завръщат, откакто доста академични кампуси в Съединени американски щати и Европа затвориха, с цел да се пресече бързото разгръщане на епидемията от COVID-19 в тези страни.

Завръщат се и доста успокоени от положителните вести за затихване на епидемията непознати предприемачи, чийто предприятия и компании в Китай стартират да възобновяват активността си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР