Китай санкционира седем тайвански официални лица за подкрепа за тайванската

...
Китай санкционира седем тайвански официални лица за подкрепа за тайванската
Коментари Харесай

Китай санкционира седем тайвански официални лица

Китай глоби седем тайвански публични лица за поддръжка за тайванската самостоятелност, оповестиха китайските държавни медии, представени от Ройтерс.

По данни на организация Синхуа измежду глобените от Службата по въпросите на Тайван към китайския Държавен съвет са Сяо Мейцин, фактическият дипломат на Тайпе във Вашингтон, и Уелингтън Ку, общоприет секретар на Съвета за национална сигурност на Тайван.

Сред новите лица в черния лист на Пекин са и политици от ръководещата в Тайван Демократическа прогресивна партия.

Говорител на Службата по тайванските въпроси посочи, че глобените лица няма да имат право да посещават Китай, Хонконг и Макао. Освен това компании и вложители, свързани с тях, няма да имат право да печелят в Китай.

Седемте нови лица в черния лист се прибавят към добавените преди този момент в него имена на тайванския министър председател Су Чжънчан, външния министър Джоузеф Ву и ръководителят на Народното събрание Ю Сикун, които бяха глобени преди този момент от Китай.

До новите наказания се стига след визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван по-рано този месец, което съгласно Пекин е изпратило неправилен сигнал на подкрепящите независимостта сили на острова, отбелязва Ройтерс.

Демократично самоуправляващият се Тайван отхвърли претенциите на Китай за суверенитет над острова.

Външното министерство в Тайпе реагира на оповестените от Пекин нови наказания с коментара, че Тайван не може да одобри да бъде заплашван.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР