Китай разкритикува формирането на изключителни клики като пакта AUKUS между

...
Китай разкритикува формирането на изключителни клики като пакта AUKUS между
Коментари Харесай

Китай предупреди Япония

Китай разкритикува образуването на " изключителни клики " като пакта AUKUS сред Австралия, Англия и Съединените щати.

Говорителят на китайското външно министерство Мао Нин предизвести, че това ще " изостри конкуренцията във въоръжаването в Азиатско-тихоокеанския район ".

Тя уточни, че пактът AUKUS " остава ням за всеобщите опасения " в района и по света по отношение на риска от разпространяване на нуклеарни оръжия.

Мао разяснява и появилата се в медиите информация, че членовете на пакта имат намерение да го разширят, като включат Япония. В тази връзка тя акцентира, че азиатската страна би трябвало " съществено да се замисли върху своята история и да бъде внимателна в региона на военната сигурност ".

Пактът AUKUS, основан от Австралия, Англия и Съединени американски щати, е част от напъните им да отхвърлен възходящата мощност на Китай в Индо-тихоокеанския район.

Силна критика имаше от страна на Китай, който дефинира договорката AUKUS като пакт от времето на Студената война, който би бил рисков за района.

Русия също изрази загрижеността си по отношение на AUKUS, описвайки съглашението като организация, сходна на НАТО, която заплашва стабилността в Азиатско-тихоокеанския район.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР