Китай призовава САЩ да се вслушат в призивите на международната

...
Китай призовава САЩ да се вслушат в призивите на международната
Коментари Харесай

Китай отправи призив към САЩ

Китай приканва Съединени американски щати да се вслушат в апелите на интернационалната общественост и да анулират всички свои наказания против Куба. Това съобщи през днешния ден представителят на китайското външно министерство Ван Вънбин във връзка новите ограничавания на Вашингтон против кубински публични представители, съобщи ТАСС.

По думите на представителя едностранните наказания на Съединени американски щати не почиват на интернационалното право и са " типична дипломация на принудата ". Ван напомни, че от близо 30 години Общото заседание на Организация на обединените нации приема с огромно болшинство резолюции, които приканват Вашингтон да приключи финансовата, комерсиалната и икономическата обсада на Хавана, съобщи Българска телеграфна агенция.

На 9 юли държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън заяви, че са наложени визови наказания на 28 длъжностни лица от Куба, виновни за потушаването на антиправителствените демонстрации на острова на 11 юли м.г. и за лишаването на кубинците от достъп до информация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР