Китай предупреди премиера на Япония Фумио Кишида да не променя

...
Китай предупреди премиера на Япония Фумио Кишида да не променя
Коментари Харесай

Китай предупреди Япония да не променя пацифистката си конституция

Китай предизвести премиера на Япония Фумио Кишида да не трансформира пацифистката конституция на своята страна, откакто Либерално-демократическата партия (ЛДП) на Кишида удържа безапелационна победа на вчерашните избори за горната камара на Народното събрание, съобщи Киодо, представена от Българска телеграфна агенция.

След разгласяването на успеха Кишида даде обещание да продължи с напъните си да прокара противоречива смяна в конституцията на Япония .

Съставената с намесата на Съединени американски щати следвоенна конституция на Япония жигосва войната. Според Китай обаче смяната в текстовете ѝ ще доведат до ремилитаризация на Япония.

"Въпросът за измененията в конституцията на Япония по исторически аргументи притегли мощно вниманието на интернационалната общественост

и азиатските ѝ съседи ", сподели представителят на външното министерство в Пекин Ван Вънбин. Той изрази вяра, че Япония е извлякла съществени поучения от историята, ще се придържа към пътя на мирното развиване и ще предприеме съответни стъпки, които да завоюват доверието на азиатските съседи и интернационалната общности.

След изборите ЛДП и останалите партии, които са за смяна на конституцията ,

разполагат с две трети болшинство в горната парламентарна Камара на съветниците, каквото имат отпреди това и в долната Камара на представителите, напомни Киодо.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР